Çiçeği burnunda hoca, Kızılcahamam’dan camiaya seslendi, Zonguldak Kömürspor’a şartları ve imkansızlıkları bile bile geldiğini söyledi. Futbolda bahaneye yer olmadığının altını çizen tecrübeli hoca, “Herkes fedakarlık gösteriyor. Hep beraber Kömürspor’un başarısı için çalışıyoruz. 20 Eylül’de ilk maçın hikayesini yazacağız. Umarım her şey güzel olur” dedi.

MESLEK kariyerinde Zonguldak Kömürspor’la yeni bir sayfa açan teknik direktör Mustafa Dalcı, Kızılcahamam kampında spor medyasına konuştu. Tecrübeli hoca, Zonguldak’a şartları bile bile geldiğini, tüm zorluklara rağmen başarılı olacağına inandığını belirtti.

Sözlerinde kendine olan güvenini ortaya koyan Lacivert-Kırmızılı teknik adam, hiçbir bahanenin arkasına sığınmayacaklarını, bunun için herkesin fedakarca çalıştığını kaydetti.

TRANSFERE DEĞİNDİ, "4 FUTBOLCU OLMAZSA OLMAZ" DEDİ

Transferin devam ettiğini, maddi imkansızlıklar nedeniyle bazı mevkilerde hala topal durumda olduklarını aktaran Dalcı, iki stoper, bir santrafor ve bir kenar oyuncusunun mutlaka alınmasını gerektiğini fakat şartlar ve imkansızlıklar nedeniyle bu transferin geciktiğini ifade etti. Transferde takıma katkı sağlayabilecek özellikle futbolcu aradıklarını söyleyen Kömürsporlu hoca, kampa 6 futbolcuyla geldiklerini anımsatırken, bu durumu korkunç ve zor olarak özetledi.

MEVCUT KADRODAN ELEYECEĞİMİZ OYUNCULAR VAR

4 Eylül’de başlayıp 9 gün süren kamp çalışmalarını değerlendiren Mustafa hoca, kalecilerle birlikte 28 kişilik kadronun olduğunu fakat birçoğu denenme aşamasında olan futbolculardan elenecekler olacağını dile getirdi.

Kampa 6 futbolcuyla başladıklarını, bu durumun sağlıksız, korkunç ve zor olduğuna vurgu yapan hoca, “Aslında bunu herkes kabul edemez. Tüm çabalarımızla belli bir fotoğraf çıkarmaya başladık. Ancak bazı bölgelerde hala tabiri caizse ‘topal’ durumdayız. İki stoper, bir santrafor ve bir kenar oyuncusu mutlaka alınması gerekiyor ama kulübün şartları ortada. Bu şartlara uyabilecek oyuncular bulmamız gerekiyor.  Biraz frene bastık. Sadece oyuncu almak için değil bize geldiği zaman ciddi anlamda katkı sağlayabilecek oyuncular olması gerekiyor. Şu anda mevcut kadroyu deniyoruz. Buradan da elememiz gereken oyuncular tabi ki olacak.” dedi.

20 EYLÜL’DE İLK MAÇIN HİKAYESİNİ YAZACAĞIZ

Zonguldak Kömürspor’a geliş nedenlerinden birinin lacivert-kırmızılı takıma olan sempatisi olduğunu söyleyen Mustafa Dalcı, başarıyı yakalayabilmeleri için şehirde birlik-beraberliğin sağlanması gerektiğini belirtti.

Zonguldak Kömürspor’da şartların çok zor olduğunu fakat buraya bunu bile bile geldiğini ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, “Futbolda bahane yok. Gerçekleri söylemek gerekiyor. Bunları bile bile buraya geldik. Her şeyin üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Elimizden geleni yapacağız. Arkadaşlarımız bunun için çalışıyorlar. Çok fazla fedakarlık göstererek, hep beraber gerçekten iyi çalışıyoruz. Gelecek hafta oturup, ilk maçın hikâyesini hep beraber yazacağız. Umarım her şey güzel olur. Sezonu geç açtık. 9 günlük çalışmayla lig haftasına giriyoruz. Bu işin doğrusu en az 40-45 gün önce başlanmasıydı. Zor şartlarda en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Geç toparlandık. Kulübün şartları ortada. Zor bir süreçten geçiyoruz ama biz bu sürece baştan inandık. Zor olacağını biliyoruz fakat zorlukları hep beraber aşacağız. Hem gelişeceğiz, hem değişeceğiz, hem de yarışacağız. Bu üçünü yapabilmek zor gibi dursa bile bu işin üstesinden geleceğiz.” şeklinde konuştu.

ZAMANA VE SABRA İHTİYACIMIZ VAR

Zonguldak şehrinin futbolla yatıp, futbolla kalktığını, camianın büyüklüğünü dolayısıyla nereye geldiğini çok iyi bildiğini aktaran Mustafa Dalcı, taraftara iyi bir takım izlettirmek için zamana karşı yarıştıklarını, biraz sabır gösterilmesi halinde seyredildiğinde keyif veren, oyunun doğrularını yapabilen maçlar izlettirmelerinin içten bile olmayacağına vurgu yaptı.

Zonguldak Kömürspor’u başarıya taşımak için tüm bilgi ve birikimini harcayacağını belirten Dalcı, “Zonguldak’ın ve bu camianın büyüklüğünü biliyoruz. Nereye geldiğimizin farkındayız. Zonguldak Kömürspor’a ve taraftara karşı zaten ayrı bir ilgim vardı. Buraya geldiğim için açıkçası mutluyum. Biliyorum futbolla yatıp, futbolla kalkan bir şehir. Sezon başında doğru hazırlanamadık. Bunlar bir bahane değil. Bu durumu Zonguldak halkı da, taraftar da biliyor. Biraz sabırlı olunursa ciddi, seyredilebilen ve oyunun doğrularını yapabilen takım izleyeceklerini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

3 SEÇENEK VAR, BİRİNDEN BİRİNİ YAŞAYACAĞIZ

Mustafa Dalcı, “Zonguldak Kömürspor’un başında hedef rotanız neresi olacak?” sorusu üzerine, “Hayat içerisinde ve bu meslekte öğrendiğim en önemli şey şu; şartlara göre konuşmak. Eğer şartlara göre değerlendirecek olursak; biraz daha realist olmak gerekiyor. Lige başlarken önümüzde 3 seçenek var; ya bulunduğun ligde kalacaksın, ya düşeceksin ya da bir üst lige çıkacaksın. Bu seçeneklerden birini biz yaşayacağız. Şartlar içerisinde gerçekçi olmak gerekiyor. Süreç içerisinde oynadığımız maçlar bizi nereye götürür hep beraber göreceğiz. Şartlar ne olursa olsun, Zonguldak Kömürspor her zaman yukarıya oynaması gereken bir takım. Şartları bilmemize rağmen biz kapasitemizin üzerine çıkıp Zonguldak Kömürspor’un taraftarla, futbolcularla beraber hak ettiği yerlere gelmesini istiyoruz. Zonguldak Kömürspor geçen sezon zor durumdaydı, bu sezon da aynı şekilde. Ekonomik şartları belli. Bu takımın ayakta kalabilmesi için bizim de bu çorbada bir nebze tuzumuz olacaksa ekibim ve futbolcularım adına çok mutlu olurum. Umarım en kısa zamanda buranın iş insanları, halkı, büyükleri, değerli insanları eminim bu duruma kayıtsız kalmayacaklardır ve bize gereken desteği vereceklerdir. Ben, bu işin hizmetkarıyım, emekçisiyim. Bize her zaman zor kulüpler geldi. Belki de piyasada biz böyle bilindik. Bu beni mutlu etti. Zor bir yerde taşın altına elimizi bir kez daha koyduk. Her yerde başardık, burada da başaracağız.” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

  

  

  

Editör: Haber Merkezi