Sezonun açılış maçında İnegölspor deplasmanından 1 puan çıkaran Mustafa Dalcı 1 puanın sevincini yaşıyor. Lacivert-Kırmızılı hoca, maç sonu yaptığı değerlendirmede deplasmanda alınan her puanın kıymetli olduğuna vurgu yaptı.

ZONGULDAK Kömürspor serüvenine 1 puanla başlayan Mustafa Dalcı, kısa sürede kurulan takımın oynadığı futbol ve aldığı neticeden memnun. Kömürspor’un teknik patronu, takımın ilerleyen haftalarda daha iyi olacağına inanıyor.

Meslek kariyerini bu sezon Zonguldak Kömürspor’la sürdüren Dalcı, şartlar ve imkansızlıklar nedeniyle 15 günlük takımla lige girdi. Hazırlık kampına 6 futbolcuyla başlayan, sonraki süreçte yapılan transferlerle kadroyu şekillendirmeye çalışan Lacivert-Kırmızılı hoca, yaşanan bu zorluklar altında maç haftasında oluşturduğu ilk 11’le deplasmanda ilk 3 puan sınavını verdi.

Maç öncesi Bolu’da yapılan çalışmalar sırasında kafasındaki 11’e şekil veren Dalcı, deplasman sınavına Taha Cengiz Demirtaş, Hakan Çevik, Ali Fırat Okur, İlker Cihan, Ramazan Işık, Yılmaz Daler, Aykut Emre Yakut, Emre Kara, Ahmet Hakan Demirli, Serbay Yağız ve Sinan Uzun’dan oluşan kadro çıkardı. İkinci 45 dakikaya da aynı kadroyla çıkan hoca, fizik yetersizliğinin ön plana çıktığı son 20 dakikalık bölümde taze kan olarak Oktay Pop, Berkan Akdeniz ve Tezcan Gökmen’i sahaya sürdü.

15 günlük gibi kısa çalışma periyodu nedeniyle fizik-kondisyon olarak henüz istenilen seviyeye çıkamadığı görülen Zonguldak Kömürspor’un yüzde 80-90 seviyelerine ulaşabilmesi için biraz sabıra ve 4-5 haftalık zamana ihtiyacı var. Toparlanma süreci olarak görülen bu zaman zarfı içinde alınacak her puan veya puanlar yukarıya doğru bir ivme kazandıracağı gibi futbolcularda moral-motivasyon ve özgüvenin artmasını sağlayacak. Dolayısıyla Zonguldak Kömürspor’un İnegölspor karşısında aldığı 1 puan önemli bir değere sahip.

Öte yandan, Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Mustafa Dalcı, golsüz berabere biten İnegölspor maçının ardından değerlendirmede bulundu. Şartlar ve imkansızlıklar nedeniyle takımın 15 günlük bir süre içinde kurulduğunu dile getiren Dalcı, az zamanda çok iş yaptıklarını, hızlandırılmış şekilde kurulan takımla bugünlere geldiklerini kaydetti.

Takımın tam manasıyla toparlanması için biraz zamana ihtiyaç duyduklarını aktaran Mustafa hoca, “15 günlük bir takımız. Geçen sezondan sadece 3 futbolcu kalmıştı. Kampa başladığımızda futbolcu sayısı 6’ydı. Kamp çalışmaları sırasında her geçen gün bir-iki futbolcu derken bugünlere geldik. Ortaya mevcut takımı çıkardık. Az zamanda çok iş yaptık. İnegölspor tempolu, dinamik bir takımdı. Rakibe karşılık verdik. Netice itibariyle 1 puan aldık. Deplasmanda alınan her puanın bizim nazarımızda kıymeti büyüktür. Hele hele 15 günlük bir takımla bunu başarabiliyorsanız, bu sizin az zamanda çok iş yaptığınızın göstergesidir. İlerleyen haftalarda daha iyi bir Zonguldak Kömürspor izlettireceğiz. Bu takımın biraz zamana ihtiyacı var. 4-5 hafta sonra farklı bir Zonguldak Kömürspor ortaya çıkacaktır. Buna emin olun” şeklinde ifadelerde bulundu.

Deplasman sınavında geçer not alan tecrübeli hoca, iç sahadaki ilk maçta Niğde Anadolu FK'yı konuk edecek. Evdeki ilk maçtan 3 puanla ayrılmayı hedefleyen Kömürspor'un teknik patronu, hafta boyunca gerçekleşecek idmanlarda bu hedef üzerine plan kuracak. 

HABER / Hüseyin EKİNCİ

 

Editör: Haber Merkezi