Zonguldak Kömürspor’un teknik direktörü Mustafa Dalcı, spor medyasına konuştu. Dalcı’ya, kulübün içinde bulunduğu şartlar ve imkansızlıklar soruldu. Bunun üzerine hoca, tesislerin 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’a hiç yakışmadığını, şartların düzelmesi gerektiğini belirtti.

2. LİGDE sezonu 0-0’lık İnegölspor beraberliğiyle açan Zonguldak Kömürspor’da teknik direktör Mustafa Dalcı, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yapılan idmanda spor medyasına konuştu. Dalcı, kulübün içinde bulunduğu şartlar ve imkansızlıklara özellikle değindi, 2. Ligde mücadele eden profesyonel bir kulübe hiç yakışmadığını belirtti.

Mevcut şartlar yeterli değil, sağlıklı ortam olmazsa ciddi sorunlar yaşarız

DÜZELMESİNİ İSTİYORUZ

Mustafa hoca, “Zonguldak’a geldiniz, tesisleri gezdiniz, stadı gördünüz. Şartlar ve imkansızlıklar yönünden Zonguldak Kömürspor zor bir kulüp. Zor bir süreç sizi bekliyor. Zonguldak’ta nasıl bir sezon geçer?” sorusu üzerine mali yönden yaşanan sıkıntının bir şekilde idare edilebileceğine, kamp ve konaklama tesisi ile idman sahası sorunlarının ise olmazsa olmazlar arasında yer aldığını, dolayısıyla bu konudaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

Mevcut şartların 2. Ligde mücadele eden profesyonel bir kulübe hiç yakışmadığını aktaran Kömürspor’un teknik patronu, “Ekonomik olarak bir kulübün sıkıntısı olabilir. Bu durumu anlayabilirim, üstesinden gelinebilir. Ama futbol takımının olmazsa olmazları vardır. Yatacağın, çalışacağın yer ve yemek yiyebilmek. Bunlar olmazsa madalyon değişebiliyor. Dolayısıyla bunların olumlu şekilde düzelmesini istiyoruz. Antrenman yapacağımız saha yok. Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda antrenman yapıyoruz ama ihaleye verilmiş. Bir süre sonra burası da olmayacak. Soyunma odası, yatacağımız yer, çalışacağımız alan şu an için yeterli değil. 2. Lig’de mücadele eden bir takım için hiç doğal değil. Para almayı bekleyebiliriz ama bunlar beklenecek şeyler değil. Futbolcuların antrenman sonrasında kalorilerini alıp dinlenmeleri lazım. Sabah dinlenmiş olarak kalkmaları lazım, sağlıklı bir kahvaltı yapmaları lazım. Bu konularda sıkıntı yaşarız. Mülk-i amirler bize bu konularda yardımcı olurlarsa çok seviniriz. En kısa sürede bu konuları aşarsak maddi konuları da bir şekilde aşabiliriz. Tek isteğimiz sağlıklı bir ortam. Sağlıklı ortam olmazsa ciddi sorunlar yaşarız” dedi.

ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN

OYNAMAMIZ GEREKEN BİR LİG VAR

Lacivert-Kırmızılı hoca, sezonun ilk haftasında 0-0 berabere biten İnegölspor maçında özverili bir futbol ortaya konulduğunu vurguladı. Kısa sürede hazırlanılmasına rağmen iyi bir görüntü verdiklerini kaydeden Dalcı, “Şartlar zor ama ne olursa olsun oynamamız gereken bir lig var. Ligin ilk maçını oynadık. Kısa sürede doğru hazırlandığımızı düşünüyorum. Burada asıl pay oyuncularımızın. Ciddi anlamda özverililerdi. Hazır olmamalarına rağmen inanılmaz ciddi bir mücadele verdiler. Yürekten oynadılar. Herkes sorumluluk aldı. Sonrasında beraber düşünen, beraber hareket eden, aynı şey için mücadele eden bir takım gördük. Bu durum bizi ilerisi için ciddi anlamda umutlandırdı. Takımın 2-3 hafta sonrasında fiziksel olarak artışını da düşünecek olursak, geleceğe biraz daha umutla bakıyorum” şeklinde konuştu.

KADRO YAPISINDA PEK DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Mustafa Dalcı, sezonun ilk haftasında sahaya çıkan ilk 11’de pek değişiklik yapmayı düşünmediğini fakat antrenmanlardaki performansa göre bir-iki mevkide zaman zaman değişiklik yapabileceğini ifade etti.

Deneyimli hoca, “Bazı oyuncular önümüzdeki haftalarda değişebilir. 4 tane futbolcumuzun henüz lisansı çıkmadı. İlk 11’de çok farklı değişiklik olabileceğini düşünmüyorum ama hafta içi antrenmanlardaki performansa göre ya da sahadaki eksikliklere göre bir-iki değişiklik mümkün olabilir” diye konuştu.

NİĞDE MAÇI ZOR OLACAK

Ligde hiçbir maçın kolay olmayacağını, Niğde Anadolu FK maçının da bu maçlardan biri olacağını kaydeden Kömürsporlu hoca, sözlerini şu ifadelerde noktaladı: “Niğde Anadolu FK’nın takım anlayışı farklı. Daha çok genç ama içinde 5-6 tane yıllardır bu ligde oynayan oyunculara sahip. Doğru asansör oyuncularla birlikte genç, dinamik ve yeterli bir takım yapmışlar. Çok başarılı ve çok tempolular. Yardımcı hocalarımızdan biri hafta içi analizini yapıp, olumlu ya da olumsuz uyarılarını yapacak. Zor bir maç bizi bekliyor.”

HABER / Hüseyin EKİNCİ

   

  

  

Editör: Haber Merkezi