*** Devrek Yehimahalle’de mevcut muhtar Durmuş Akpınar vefat edince, yeni muhtarın belirlenmesi için seçim kararı alındı. Eski futbolcu İskender Kıycıoğlu muhtarlığa adaylığını koydu, futbol camiası Kıycıoğlu için birlik oldu.

Zonguldak Devrek’te, Yenimahalle mevcut muhtar Durmuş Akpınar’ın vefat etmesi üzerine muhtarlık seçimi yapılmasına karar verildi. Eski bir futbolcu olan İskender Kıycıoğlu, muhtarlık için adaylığını açıklayanlar arasında yer aldı. Futbol camiasının yakından tanıdığı Kıycıoğlu, ilçede biran da gündem oldu. Futbol adamları muhtar adayının etrafından toplandı.

Kıycıoğlu’na destekler her geçen gün çığ gibi büyüyor. Devrek futbol camiasının yanı sıra ünlü futbol adamları Tanju Çolak, Evren Turhan, Abdulkerim Yılmaz ve Ümit Karan gibi isimlerin sosyal medyada yayınladıkları videoyla destek verdiği Kıycıoğlu’na, bir destek de Devrek Belediyespor eski Kulüp Başkanı Mustafa Karaelmas’tan geldi. Kırmızı-Beyazlı takımı 2016-2017 sezonunda Süper Amatör Ligden Bölgesel Amatör Lige çıkaran Karaelmas, 6 Haziran Pazar günü yapılacak seçimler öncesi yakın arkadaşı Kıycıoğlu’nu ziyaret ederek başarı dileğinde bulundu.

İskender Kıycıoğlu’nun ilçede tanınmış bir kimliğe sahip olduğunu dile getiren Karaelmas, “İskender arkadaşımıza gönülden başarılar diliyorum. Yenimahalle için hayırlısı olacaktır. Kendisi uzun yıllar ilçe futboluna hizmet etti. Şimdi de çocukluğunun geçtiği mahalleye muhtar adayı oldu. Pazar günü yapılacak seçimlerin hem Kıycıoğlu, hem de Yenimahalle için hayırlı olmasını diliyorum. Yenimahalle, İskender Kıycıoğlu ile değişim yaşayacaktır” şeklinde ifadelerde bulundu.

“Yenimahalle’mizi yenilemek için, yeni hizmetler için” sloganıyla yola çıkan eski futbolcu, desteğinden ötürü Mustafa Karaelmas’a teşekkür ederken, “Büyüklerimizin bize öğrettiği, dürüst, sadık ve saygılı bir zihniyetle çocukluğumun sokaklarında geçtiği mahallemize muhtar adayıyım. İhtiyaç sahipleri ile yardımsever ve ilgili kurumlar arasında köprü olmak için yola çıktım. Bu yolda tüm herkesin desteğini bekliyorum. Sağolsun tüm sevenlerim yanımda. Bu destekleri görmek beni çok mutlu ediyor.” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi