Mualthai Milli takımın Zonguldaklı iki yeteneği Sudenur Basancı ile Furkan Yılmaz, Aralık ayında uluslar arasında katılacakları iki büyük şampiyona öncesi Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’i ziyaret etti. Milli ziyaretten büyük memnunluk duyan Gebeş, Zonguldak ve Çaydeğirmeni’ni Milli seviyede temsil eden sporcu ve antrenörleri tebrik etti.

Çaydeğirmeni’nde, Cemal Kocaeser’in antrenörlüğünü yaptığı Milli sporcular Sudenur Basancı ile Furkan Yılmaz’dan büyük başarı. Sudenur, 1-7 Haziran tarihleri arasında Aydın Kuşadası’nda yapılan Muaythai Milli takım seçmelerinde birinci olarak Thaıland Bangkok’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası kadrosuna girdi. Furkan ise, yine aynı seçmede 3’üncü olarak Avrupa Open Muaythai Kupası’na gitmeye hak kazandı.

Milli takımla uluslar arası şampiyonada mücadele edecek olan Milli sporcular, mutluluklarını Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’le paylaştı. İki Milli sporcu, ziyarette Başkan Gebeş'e Ay-Yıldızlı forma jestinde bulundu. Muaythai sporu ve Milli takım üzerine edilen sohbetin üzerine Sudenur Basancı ile Furkan Yılmaz, Dünya ve Avrupa düzeyinde katılacakları şampiyonada madalya sözü verdi.

Altyapıdan yetişip Milli seviyeye kadar yükselen sporcularla gurur duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, “Antrenörümüz Cemal Kocaeser’i böyle pırlanta gibi iki tane sporcu yetiştirdiği için kutluyorum. Muaythai zor bir spor. Milli düzeye çıkmak büyük başarı. Bununla birlikte Dünya ve Avrupa gibi iki önemli arenada Ay-Yıldızlı formayı giymek ayrı bir gurur ve mutluluk. Çaydeğirmeni Belediyesi olarak sporcularımızın her zaman yanındayız. Milli takım seçmelerindeki başarılarından ötürü sporcularımızı tebrik ediyorum. Her iki sporcumuzdan Aralık ayında katılacakları uluslar arası şampiyonadan madalya bekliyorum” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi