Zonguldak’ın boks sporunda altyapıdan A Milli takıma kadar yetiştirdiği Birol Aygün, uzun yıllar formasını giydiği İnağzıspor’la futbola geri döndü. Boks ile futbolu bir arada yürüten başarılı sporcu boksta olduğu kadar futbolda da oldukça yetenekli.

Milli antrenör İshak Tiryaki’nin boks sporuna kazandırdığı Birol Aygün, aynı zamanda amatör bir futbolcu. Zonguldak Belediyespor’un altyapısında başladığı futbola daha sonra Zonguldakspor ve Kilimli Belediyespor’un altyapısıyla devam ederek A takım düzeyine kadar gelen Birol, bu sırada merak sardığı boks sporuna yoğunlaştığı için kısa süreliğine yeşil sahalara veda etti.

Futbol boşluğunda boks sporunda büyük bir ivme kazanan Zonguldaklı demir yumruk, ulusal düzeyde elde ettiği başarılar neticesinde A Milli takıma kadar yükseldi. Ay-Yıldızlı forma altında uluslar arasında şampiyona, turnuva ve özel organizasyonlarda dereceler elde ederek önemli bir kariyer edinen Milli boksör,  1.5 yılı aşkın pandemi arasının ardından başlayan futbola tekrar geri döndü.

Birinci Amatör Küme'de mücadele eden mahallesinin takımı İnağzıspor’da lisansını yenileyerek sarı-yeşilli formayı tekrar sırtına geçiren Birol Aygün, Merkez A grubunda Capeti Merkez Atölyespor’la oynanan sezonun ilk maçında ilk 11’de görev aldı. Sol kenarda ofansif yönüyle dikkat çeken Aygün, etkili kullandığı sol ayağıyla takıma önemli katkılar sağladı. Duran toplarda da ön plana çıkan sol kenar oyuncusu, bu yönüyle ringde olduğu kadar futbolda da hünerli olduğunu bir kez daha gösterdi. 90 dakika sahada kalarak üst düzey performans ortaya koyan sarı-yeşilli futbolcu 2-1’lik galibiyette önemli rol oynadı.

İlk maç performansıyla büyük beğeni toplayan boksör futbolcunun en büyük hedefi, galibiyeti seri haline getirip hedeflenen şampiyonluğa ulaşmak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi