2. Ligde artan transfer maliyetleri nedeniyle şuana kadar istediği transferleri yapamayan Zonguldak Kömürspor’da Kulüp Başkanı Sabit Danış, Zonguldaklı milletvekillerine vıp kombine çağrısında bulundu. Danış, kendi imkanlarıyla bulacağı para kaynağına ilave olarak vekillerin sağlayacağı kombine desteğiyle önceki gün antrenman sırasında verdiği “çilek transfer” sözünü gerçekleştirecek.

Ligin başlamasına az bir süre kala ekonomik açıdan yaşanılan krizi aşmak amacıyla kombine kart projesini hayata geçiren Zonguldak Kömürspor Kulübü, 1.000 TL’den satışa sunulan kombinelerden önemli ölçüde para girdisi sağlayacak. Başkan Sabit Danış başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerinin dört koldan satışına başladığı kombinelerin tamamının, 28 Ağustos’ta Fethiyespor’la oynanacak sezonun ilk maçına kadar satılması umut ediliyor.

Büyük firma ve şirketlere toplu satışlar gerçekleştirip hedeflenen rakamlara biran evvel ulaşmak isteyen Zonguldak Kömürspor, milletvekillerinin de kombine projesine destek olmasını istiyor. Bu doğrultuda Başkan Sabit Danış, AK Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Ünal Demirtaş ile Deniz Yavuzyılmaz’a kombine kart çağrısında bulundu.

Her milletvekilinin yakın çevresine dağıtmak üzere 50’şer adet kombine kart alması halinde kulübe büyük destek sağlanacağını vurgulayan Başkan Danış, söz konusu kombinelerin satışıyla birlikte “çilek transfer” diye lanse edilen bir ya da iki transfere maliyet yönünden katkı sağlanacağını belirtti.

Transfer pazarının geçen yıla göre iki-üç kat artması nedeniyle istedikleri transferleri yapmakta zorlandıklarını dile getiren Başkan, yönetim olarak göreve geldikleri günden bu yana ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, kendi aralarında topladıkları 2 milyon TL üzerindeki parayla geçmiş yıllardan futbolculara ve piyasaya olan borçları kapattıklarını anımsattı.

Temizlenen borçlarla birlikte transfer tahtasının açıldığını, şuan transfer yasağı gibi bir yasağın söz konusu olmadığını belirten Başkan, “Mevcut kadromuzu güçlendirmek için acilen transfer yapmamız lazım. Hocamızın istediği futbolcular var. Yüksek maliyet nedeniyle bu transferleri yapmakta zorlanıyoruz. Eğer Milletvekillerimiz kombine kart projesine destek verirse söz konusu transferler için hemen girişimlere başlayacağız. 50’şer adet alacakları kombine kartlarla bize büyük katkı sağlamış olacaklar. Kombinelerde elde edilecek gelir, transfer çalışmalarımızda bize biraz olsun nefes aldıracak. İnşallah Sayın Milletvekillerimiz bizim bu sesimizi duyar ve karşılık verir.” şeklinde ifadeler kullandı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi