Kadınlar 2. Voleybol Ligi’nde 2021-2022 sezonu 16 Ekim Cumartesi (yarın) başlıyor. Geçmiş sezonlarda HASAD Gençlik ve Zonguldak DSİ Spor gibi takımların mücadele ettiği ligde, bu sezon MFA Zonguldak Spor sahne alacak.

Kurulduğu ilk yıl şampiyonluk hedefleyen MFA Zonguldak Spor, 4’üncü grupta yer alıyor. Grupta, Bilecik Belediyespor, Bilecik Bozüyük Belediyespor, Eskişehir Tepebaşı Gençlikspor, Kocaeli Cadende Gölcük İhsaniyespor, Kocaeli İzmitspor, Sakarya Gelişimspor, Yalova Çiftlikköy Belediyespor ve Semt 77 Yalovaspor Esenköy Belediyespor gibi iddialı takımlar var.

İYİ BİR KADRO KURULDU

MFA Zonguldak Spor, ilk kez mücadele edeceği ligde şampiyon olup, Kadınlar 1. Ligi’ne yükselmeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda oluşturulan kadroda, Zonguldak ekibi, Tuğçe Darıcalı, Tuğçe Dalar, Diyana Pars, İrem Şevkat Vural, Berra Bağdat, Şuheda Erkoç, Bensu Akdeniz, Zeynep Ülkü, Damla Osmangil, Berna Apa ve Sevcan Eyi gibi daha önce üst düzey profesyonel liglerde tecrübe edinmiş isimler var. Zirveye oynayacak güçlü bir kadroya sahip olan takımı, başarılı bir kariyere sahip baş antrenör Yusuf Yavuzarslan çalıştırıyor.

İLK RAKİP KOCAELİ İZMİTSPOR

Güçlü bir kadroyla iddialı takım oluşturan MFA Zonguldak Spor, ligdeki ilk maçını 16 Ekim Cumartesi (yarın) günü kendi evinde Kocaeli İzmitspor’la oynayacak. Müsabaka, Site Spor Salonu’nda saat 14.00’te başlayacak.

Gruptaki diğer maçlarda, Sakarya Gelişimspor-Bozüyük Belediyesepor, Bilecik Belediyespor-Tepebaşı Gençlikspor, Cadende Gölcük İhsaniyespor-Semt 77 Yalovaspor Esenköy Belediyespor karşı karşıya gelecek. Çiftlikköy Belediyespor, ilk haftayı maç yapmadan BAY geçirecek.

Kısa bir süre önce Türk Hava Yolları Spor Kulübü, Ankara Anadolu Voleybol Spor Kulübü ve Balıkesir Havran Fatih Belediyespor gibi lig takımlarının katıldığı “Kömürün Kızları 4’lü Hazırlık Turnuvası”nı birinci bitirerek lige hazır olduğunu gösteren MFA Zonguldak Spor, turnuvadaki başarısını ligde de sürdürmek istiyor.

SPORSEVERLERİ MAÇA DAVET ETTİLER

Evindeki ilk maçı kazanarak lige galibiyetle başlamak isteyen MFA Zonguldak Spor ilk maç heyecanı yaşıyor. Zonguldaklı sporseverleri ilk maçta yanlarında görmek isteyen Kömürün Sultanları, kaptan Tuğçe Dalar aracılığıyla maça davette bulundu.

Zonguldak’ı 2. Ligde başarıyla temsil etmek istediklerini dile getiren Kaptan, “Uzun süredir hazırlık aşamasında olduğumuz lige yarın itibariyle başlıyoruz. MFA Zonguldak Spor olarak Zonguldak’ı 2. Ligde en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. İyi bir kadromuz var. Şampiyonluk hedefliyoruz. Şampiyonluğa doğru giderken tüm Zonguldaklı sporseverleri yanımızda görmek bize ekstra moral ve güç katacak. İlk maçımız Cumartesi günü saat 14.00’te Site Spor Salonu’nda. Takım halinde büyük heyecan yaşıyoruz. Bu heyecanımıza sporseverler de ortak olursa güzel bir ilk maç yaşarız” şeklinde konuştu.

İLK 2 ÇEYREK FİNALE YÜKSELECEK

16 grupta 142 takımın mücadele edeceği Kadınlar 2. Voleybol Ligi’nde grup müsabakaları 20 Şubat’ta tamamlanacak. Grup müsabakaları sonunda ilk iki sırayı alan toplam 32 takım çeyrek finale yükselecek. Çeyrek finaller 4’erli 8 grupta tek devreli lig usulüne göre oynanacak, netice itibariyle 1 ve 2’nci olan 16 takım yarı final bileti alacak.

Mart ayında oynanacak yarı finalde yer alacak 16 takım 4’erli 4 gruba ayrılacak. Müsabakalar tek devreli lig usulüne göre oynanacak. 1 ve 2’nci toplam 8 takım finale kalacak.

Final heyecanı 4’erli 2 grupta yaşanacak. Tek devreli turnuva usulü oynanacak müsabakalarda, gruplarını ilk 2’de tamamlayacak toplam 4 takım Kadınlar 1. Voleybol Ligi’ne yükselecek.

4. grupta ilk haftanın maç programı şöyle:

16 EKİM CUMARTESİ

Saat 13.00 Sakarya Serdivan Spor Salonu: Sakarya Gelişimspor-Bozüyük Belediyesepor

Saat 14.00 Site Spor Salonu: MFA Zonguldak Spor-Kocaeli İzmit Spor

17 EKİM PAZAR

Saat 14.00 Bilecik Merkez İstasyon Spor Salonu: Bilecik Belediyespor-Tepebaşı Gençlikspor

Saat 14.00 Kocaeli Gölcük Spor Salonu: Cadende Gölcük İhsaniyespor-Semt 77 Yalovaspor Esenköy Belediyespor

Çiftlikköy Belediyespor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi