Zekeriya Alp’in istifası üzerine göreve getirilen Serdar Tatlı yönetimindeki Merkez Hakem Kurulu, yeni futbol sezonu öncesi İl Hakem Kurulları’nda değişikliğe gitti. Kurul, Zonguldak’ta 3 dönemdir başarılı çalışmalar gerçekleştiren Evren Atış’la “devam” dedi.

ZONGULDAK İl Hakem Kurulu yeni sezonda yine Evren Atış başkanlığında faaliyet gösterecek. 3 dönem önce göreve gelen Atış, başarılı çalışmalarıyla hem Zonguldak hakem camiasında, hem de Merkez Hakem Kurulu nezdinde takdir görüyordu.

Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkanı Serdar Tatlı ve ekibi,  2020-2021 futbol sezonu öncesi ulusal ve yerel düzeyde yapılanmaya gitti. Yapılanma dün itibariyle İl Hakem Kurulları’na yansıdı. Kurul, birçok ilde İl Hakem Kurulu başkanları ile üyelerinde değişiklik yaptı. Bu değişim Zonguldak’a sadece üye bazında yansıdı. 3 yıldır İl Hakem Kurulu başkanlığını başarıyla yürüten Evren Atış, 2020-2021 futbol sezonunda yine görevinin başında olacak.

Üyelerden ikisi değişti

Atış’ın 4’üncü dönemini yaşayacağı İl Hakem Kurulu’nda görev alan 4 üyeden 2’si değişti. Mevcut üyeler Erol Demir ile Ertuğrul Bayram yerlerini korurken, Osman Özdemir ile Mehmet Subaşı’nın yerini Levent Yağcıoğlu ile Baki Erdoğan aldı. Kurul, önümüzdeki günlerde kendi arasında görev dağılımı yaparak yeni sezon faaliyet programı çerçevesinde çalışmalara başlayacak.

Atış döneminde 20 hakem terfi etti

Hakemlik mesleğinin ardından camianın içinde kalarak İl Hakem Kurulu ve klasman gözlemcisi sorumluluğu üstlenen Evren Atış, yeni sezonda ekip üyeleriyle birlikte yine Zonguldak hakem camiasının başarısı için çaba gösterecek. Genç başkan, görevi süresince Zonguldak hakemliğine eğitim, antrenman ve terfi yönünden büyük bir ivme kazandırdı.

Farklı eğitim ve antrenman uygulamalarıyla hakemlerin gelişimini sağlayan Atış, birçok hakemin ilden bölgesele, bölgeselden klasmana terfi etmesinde büyük rol oynadı.

Evren Atış döneminde Zonguldak, 1 B klasman, 1 C klasman, 1 B klasman yardımcı, 1 C klasman yardımcı, 4 bölgesel, 8 bölgesel yardımcı, 2 kadın bölgesel yardımcı ve 2 gözlemci terfisi yaşadı. Bu sürede Zonguldak’tan alt klasmana sadece 1 hakem düştü.

3’üncü bölgede ilk 3’te

Merkez Hakem Kurulu’nun 3’üncü bölge illeri arasına aldığı Zonguldak, 17 ilin bağlı olduğu bölgede hem hakem sayısı, hem de terfi başarısı yönünden ilk 3 il arasında. Hemen her sezon birçok hakemin üst klasmana terfi yaşadığı Zonguldak, bölgede Ankara ve Kayseri’den sonra 3’üncü sırada yer alıyor.

Öte yandan, Zonguldak’ı 2020-2021 futbol sezonunda klasman hakem ve gözlemciliğinde temsil edecek isimler, yeni futbol sezonu öncesi İl Hakem Kurulu tarafından bir kez daha spor kamuoyuyla paylaşıldı.

18 hakem, 3 klasman gözlemcisi ve 4 bölgesel gözlemciyle Zonguldak, profesyonel lig ve Bölgesel Amatör Ligde temsil edilecek.

24 kişilik hakem ve gözlemci kadrosu şöyle:

KLASMAN HAKEMLERİ: Hakan Ergin, Eren Gökmen

KLASMAN YARDIMCI HAKEMİ: Emir Kılıçarslan, Sinan Günaydın, İsmail Taygun Tasalı (eğitim nedeniyle 1 yıl dondurdu)

BÖLGESEL HAKEMLER: Oğuzhan Keçeci, Mücahit Karakurt, Umut Kılıç, Esim Aydemir

BÖLGESEL YARDIMCI HAKEMLER: Arif Emre Harmanbaşı, Ayhan Uğurlu, Erdinç Yaman, Onur Akdağ, Taner Köse, Yusuf Bahri Özçelik

KADIN BÖLGESEL YARDIMCI HAKEMLER: Esra Arıkboğa, İslim Çakmak

KLASMAN GÖZLEMCİLERİ: Evren Atış, Erol Pesen, İlkay Güner

BÖLGESEL GÖZLEMCİLER: Halil Hakan Başer, Serkan Keleş, Osman Ender Bulut, Mustafa Dalman

Editör: Haber Merkezi