Dünyada salgın haline gelen koronavirüs nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen futbol ligleri Türkiye’de en erken Haziran ayı başında başlayacak. Bu da beraberinde “Mayıs ayında sözleşmesi bitecek futbolcular ne olacak?” sorusunu gündeme getirmişti. FİFA bu konuyla ilgili aldığı kararı açıkladı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), koronavirüs salgını nedeniyle 31 Mayıs itibariyle sözleşmeleri sona erecek futbolcular, bir yıllık bu anlaşmalarının ligler tamamlanana kadar geçerli olacağını açıkladı.

FIFA, koronavirüsten etkilenen futbol camiasını yakından ilgilendiren karar aldı. Ulusal birlik ve konfederasyonların temsilcileriyle istişare toplantısı gerçekleştiren FIFA, uzun zamandır kafalarda büyük soru işareti olarak duran futbolcu sözleşmeleri ile alakalı önemli bir karar aldı. Buna göre; bu sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan futbolcuların sözleşmelerinin liglerin tamamlanana kadar devam edeceği duyuruldu.

Bu kararla birlikte koronavirüs nedeniyle ertelenen liglerde forma giyen ve sözleşmesi sezon sonunda noktalanacak oyuncuların lig tamamlanıncaya kadar sözleşmeleri geçerli sayılacak. Toplantıda, transfer dönemlerinde de esnek davranılacağı vurgulandı, bir önceki sezon ile yeni sezon arasında transfer döneminin olacağı belirtildi.

Zonguldak Kömürspor’da sözleşmesi bitecek 19 futbolcu var

2. Lig Beyaz grupta 36 puanla 10’uncu sırada yer alan Zonguldak Kömürspor’da sözleşmesi 31 Mayıs itibariyle bitecek 19 futbolcu var. Bu futbolculardan 10’u bir yıllık, 9’u ise kiralık olarak tabir edilen geçici transfer sözleşmesine sahip.

31 Mayıs itibariyle lacivert-kırmızılı takımla sözleşmeleri sona erecek bu futbolcular, en erken Haziran ayı başında başlaması planlanan ligde FIFA’nın aldığı karar gereği oynamaya devam edecek. Sözleşmeler, ligler tamamlandıktan sonra geçerliliğini yitirecek. Söz konusu futbolculardan kiralık olanlar kendi kulüpleriyle devam edecek, bonservisleri elinde olanlar ise istedikleri kulüplerle anlaşabilecek.

Kömürspor’da bir yıllık sözleşmesi bulunan futbolcular arasında Berkan Akdeniz, Fatih Kaldan (kaleci), Hakan Çevik, İsmail Güven, Mehmet Gürkan Öztürk, Metin Yüksel, Mustafa Çınar, Ramazan Işık, Sinan Ören (kaleci) ve Yiğit Gökoğlan bulunuyor.

Geçici transferle kiralık olarak gelen futbolcuları ise, Abdulcebrail Akbulut, Atakan Ekiz, Cenk Doğan, Gökhan Akkan, Görkem Güven, Muammer Sarıkaya, Muhammet Beşir, Onurcan Güler ve Serhat Baştan oluşturuyor.

Söz konusu 19 isim dışında kalan futbolculardan Emrecan Coşkun, Muhammet Sait Özvardar ve Sezer Taşkolu 2021, Yiğit Karaman ile Eemen Yaylı 2020, Tezcan Gökmen’in 2023 yılına kadar sözleşmesi var.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi