Birinci Amatör Küme’de 2021-2022 sezonunun ilk şampiyonu Kilimli grubundan çıktı. 6 takımın yer aldığı grupta sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Mavi Şimşekspor, 10 hafta süren maraton sonunda açık ara farkla bu hedefine ulaştı.

Sezonun son haftasına en yakın rakibi Cumayanı Gençlikspor’un 8 puan önünde şampiyonluğunu garantilemiş şekilde giren Mavi Şimşekspor, Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’nda karşılaştığı son sıradaki Türkalispor’u 8-1 farklı mağlup etti. Mavi-Beyazlı takıma galibiyeti getiren golleri Eren (3), Doğuş (2), Şaban, Örsan ve Alperen attı.

Bu galibiyetle birlikte sezonu 27 puanla tamamlayan Mavi Şimşekspor şampiyonluğunu resmen ilan etti. Mavi-Beyazlı takım, şampiyonluk kupasını maçın ardından düzenlenen törende havaya kaldırdı.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Demir’in takdim ettiği kupayla Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’nda şampiyonluk turu atan mavi-beyazlı futbolcular coşku dolu dakikalar yaşadı. Futbolcuların sevincine, teknik ekip ve yönetim de eşlik etti.

Eren Holding bünyesinde 2019 yılında kurulan Mavi Şimşekspor, Birinci Amatör Küme şampiyonluğuyla birlikte iki yılda peş peşe ikinci şampiyonluğunu yaşayarak bir ilke imza attı.

2022-2023 sezonunda Süper Amatör Ligde mücadele edecek olan Mavi Şimşekspor’da hedef 3’nncü sezon, 3’üncü şampiyonluk olacak. Bu doğrultuda bir kadro yapılanmasına gidecek olan şampiyon takım, 2023-2024 sezonunda Zonguldak’ı Bölgesel Amatör Ligde temsil etmek istiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi