Kış saati uygulaması nedeniyle 2. Ligde 31 Ekim 2020 tarihinde bu yana 13.00’te başlayan maçlar, yaz saati uygulamasına geçilecek olmasından dolayı 4 Mart Perşembe gününden itibaren 14.00’te başlayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu saat değişikliğini, Perşembe günü oynanacak 26’ncı hafta maçlarına yansıttı. TFF’nin internet sitesinde yayınlanan haftalık maç programında maçların kalan haftalarda 14.00’te başlayacağı duyurulurken, takımlardan buna göre plan-program yapmaları istendi.

Takımlar, maç saatlerin değişmesi üzerine antrenman programlarını yeniden düzenledi. Normalde maç saatine endeksli olarak 13.00’te başlayan antrenmanlar, adaptasyon sorunu yaşamamak için 14.00 olarak değiştirildi.

Beyaz grupta 26’ncı hafta müsabakaları oynanacak

PERŞEMBE SINAVI

Öte taraftan, Zonguldak Kömürspor’un mücadele ettiği Beyaz grupta 26’ncı haftaya girildi. 4 Mart Perşembe günü oynanacak maçlara Manisa, Zonguldak, Afyon, İstanbul Sarıyer, Ankara, Uşak, Gümüşhane, Kocaeli ve Çorum ev sahipliği yapacak. Bu hafta BAY hakkı Şanlıurfaspor’un.

Hafta arası maçları öncesi Manisa FK 64 puanla yenilgisiz lider durumda. Siyah-Beyazlı ekip, Türkiye profesyonel liglerinde mücadele eden 135 takım arasında yenilgisiz tek takım. 24 maçta 20 galibiyet, 4 beraberliği bulunan Beyaz grup lideri, ikinci sıradaki Hekimoğlu Trabzon’a 19 puan fark atmış durumda.

Manisa FK şampiyonluğa doğru koşarken, Play-Off yarışında amansız bir yarış yaşanıyor. Puantajda oluşan son duruma göre; 45 puanlı Hekimoğlu Trabzon, 44 puanlı Erzincanspor, 43 puanlı Ankara Demirspor ve 41 puanlı Amed Sportif Play-Off hattını oluşturmuş durumda.

Play-Off takımlarını 40’ar puanla Uşakspor ile Kocaelispor, 39 puanla Sarıyer takip ediyor.

Play-Off yarışı kadar puantajın düşme hattında da büyük yarış var. 3 takımın küme düşeceği grupta, 17 puanlı Gümüşhanespor, 15 puanlı Niğde Anadolu FK ve 14 puanlı Şanlıurfaspor düşme potasını oluşturuyor.

12’nci Zonguldak Kömürspor’dan itibaren, Sancaktepe FK, İnegölspor, Ergene Velimeşespor ve Hacettepespor’da tehlikeyi yakından hissediyor.

Zonguldak Kömürspor'un grupta bir maçı eksik. 22 puana sahip kırmızı-lacivertli takım, kendisiyle aynı puanı paylaşan Sancaktepe FK ile 28 Mart Pazar günü erteleme maçında karşılaşacak. Bu arada temsilcimiz, Mart ayında 4'ü iç saha 2'si deplasman 6 maç oynayacak. 4 haftadır galip gelemeyen takımdan puan üzerine beklenti oluşmuş durumda.

4 Mart Perşembe maç programı ve hakemler: 

Saat 14.00 Mümin Özkasap Tesisleri: Manisa FK-Ankara Demirspor (Oğuzhan Aksu-Mersin)

Saat 14.00 Devrek İlçe Stadı: Zonguldak Kömürspor-Kahramanmaraşspor (Burak Olcar-Ankara)

Saat 14.00 Zafer Stadı: Afyonspor-İnegölspor (Hamit Basık-Hatay)

Saat 14.00 Yusuf Ziya Öniş Stadı: Sarıyer-Sancaktepe FK (Gökhan Alkayalar-Edirne)

Saat 14.00 Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı: Hacettepespor-Erzincanspor (Fatih Tokail-İzmir)

Saat 14.00 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor-Hekimoğlu Trabzon (Batuhan Gültek-Malatya)

Saat 14.00 Gümüşhane Yenişehir Stadı: Gümüşhanespor-Amed Sportif (Hüseyin Gökberk Arslan-Manisa)

Saat 14.00 Kocaeli Stadı: Kocaelispor-Niğde Anadolu FK (Mustafa Aydın-Konya)

Saat 14.00 Çorum Şehir Stadı: Çorum FK-Ergene Velimeşespor (Muhammet Ali Metoğlu-Rize)

Şanlıurfaspor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi