*** Bu hafta Hacettepespor, sonrasında Gümüşhanespor maçları kritik öneme sahip... Sonrasında yine Nisan ayına denk gelen Sarıyer, Manisa ve Çorum maçları var. Özellikle alt bölümde yarış halindeki Hacettepe ve Gümüşhane maçları mutlak kazanılmak zorunda.

Zonguldak Kömürspor, yoğun maç trafiğiyle geçen Mart ayını geride bıraktı. Kırmızı-Lacivertliler, 4 ila 28 Mart tarihleri arasına denk gelen periyotta 4’ü iç saha, 2’si deplasman 6 maç oynadı, bunların 2’sini kazandı, 2’sinde berabere kaldı, 2’sinde de mağlup oldu. 24 günlük süreç içinde kazanılan 8 puan, Zonguldak Kömürspor’u puantajda 30 puana taşırken, sıralama ise bir değişiklik olmadı. Takım 12’nci sırada girdiği Mart ayı maç takvimini yine 12’nci sırada noktaladı.

Sürprizlerle dolu bir ay geride kaldı... Ummadık puanlar geldi, hesapta olmayan puanlar kaybedildi

24 GÜNLÜK PERİYOT 6 MAÇ,

8 PUANLA TAMAMLANDI

Kırmızı-Lacivertliler’in Mart ayı maç trafiği 4 Mart’ta Kahramanmaraşspor maçıyla başladı. İç sahadaki karşılaşmadan 1-1 berabere ayrılan Beyaz grup ekibi, ardından 10 Mart’ta Erzincan deplasmanına konuk oldu, o tarihte lig ikincisi konumundaki rakibini Haluk’un penaltı golüyle 1-0 yenerek sürpriz bir galibiyete imza attı. Zorlu deplasmandan 3 önemli puanla dönen Barış Şeref ve öğrencileri, 4 gün sonra 14 Mart’ta iç sahada Hekimoğlu Trabzon sınavı vardı, mücadele konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Mart’taki ilk yenilginin ardından Zonguldak ekibi, 18 Mart’ta Şanlıurfaspor’a konuk oldu, düşme potasındaki rakibine 3-0 farklı mağlup olarak üst üstte ikinci mağlubiyetini aldı.

4 günlük kısa süre içinde kayıp üzerine kayıp yaşayarak yenilgi sendromuna giren Zonguldak Kömürspor takımı, 24 Mart’ta sahasında Play-Off yarışı veren Uşakspor’la karşılaştı. Bu maçta favori olarak Uşakspor gösteriliyordu fakat Zonguldak ekibi yine büyük bir sürprize imza attı, güçlü rakibini Haluk’un uzak mesafe golüyle 1-0 mağlup ederek hanesine +3 puan yazdırdı.

Ummadık zamanda gelen galibiyetle üzerindeki olumsuz havayı dağıtan kırmızı-lacivertli temsilcimiz, Mart ayındaki maç periyodunu 28 Mart Pazar günü Sancaktepe FK maçıyla tamamladı. Normalde 24’üncü haftada oynanması gereken fakat kar yağışı nedeniyle 28 Mart’ta ertelenen müsabaka karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

Bu sonuçların ardından Zonguldak Kömürspor, Mart ayını 6 maçta 8 puanla tamamlamış oldu.

NİSAN HESAPLARI

Puantajda 30 puanla 12’nci sırada yer alan temsilcimiz, hesaplarını artık Nisan ayına göre yapmaya başladı. Perşembe günü başlayan Nisan mesaisinde 1, 7, 11, 15 ve 22 Nisan olmak üzere 5 maç oynanacak.

Bu maçlarda sırasıyla Hacettepespor (D), Gümüşhanespor (E), Sarıyer (D), Manisa FK (E) ve Çorum FK’ya (D) karşı 3 puan mücadelesi verilecek. Zonguldak Kömürspor, 7 Nisan Çarşamba gününe denk gelen 32’nci haftada ise BAY hakkını kullanıp maç yapmayacak.

2’si iç saha, 3’ü deplasmanda oynanacak 5 maç, birbirinden kritik öneme sahip. Özellikle 1 Nisan Perşembe gün ki Hacettepespor ile 11 Nisan Pazar gün ki Gümüşhanespor maçı kırmızı-lacivertli takım için hayati önem taşıyacak. 20’şer puanla düşme potasını oluşturan rakipler karşısında alınacak her puan lige tutunma adına önemli bir değere sahip olacak. Dolayısıyla Zonguldak Kömürspor, bu iki takım karşısında mutlak kazanmak zorunda. Galip gelinememesi durumunda ise en azından alınacak beraberlik rakipler arasındaki puan farkının korunmasını sağlamış olacak.

MART AYI: 6 MAÇ, 8 PUAN

4 Mart: Zonguldak Kömürspor-Kahramanmaraşspor- 1-1

10 Mart: Erzincanspor-Zonguldak Kömürspor: 0-1

14 Mart: Zonguldak Kömürspor-Hekimoğlu Trabzon: 0-1

18 Mart: Şanlıurfaspor-Zonguldak Kömürspor: 3-0

24 Mart: Zonguldak Kömürspor-Uşakspor: 1-0

28 Mart: Zonguldak Kömürspor-Sancaktepe FK: 1-1

NİSAN AYI MAÇ TAKVİMİ

1 Nisan Perşembe: Hacettepespor (D)

7 Nisan Çarşamba: (BAY)

11 Nisan Pazar: Gümüşhanespor (E)

15 Nisan Perşembe: Sarıyer (D)

22 Nisan Perşembe: Manisa FK (E)

28 Nisan Çarşamba: Çorum FK (D)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi