Yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınına tedbir amaçlı evlerinden çıkmayan sporcu ve antrenörler için “evde kal ama hareketsiz kalma” kampanyası başlatıldı. Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, spor camiasına sosyal medya aracılığıyla seslendi, evde geçen günlerde spor unutulmamasını istedi.

GENÇLİK Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’den spor camiasına çağrı. Yüksel, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda, koronavirüs salgını nedeniyle evde geçen günlerde hareketsiz kalınmaması çağrısında bulundu.

Yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın 11 Mart’ta başlattığı #evdekal çağrısı üzerinde evlerinde izole olan sporcu ve antrenörler, bir ayı aşkın süredir spordan uzak bir yaşam sürüyor. Salgının biran evvel etkisini yitirip eski günlere geri dönmek isteyen sporcu ve antrenörler, bu sırada boş durmuyor bahçe, balkon, oda ve salonu fırsata çevirip bireysel antrenman programlarıyla formda kalmaya çalışıyor.

"Evde kal ama hareketsiz kalma" çağrısını bodminton oynayarak yaptılar

KAMPANYAYA KATILIM ARTTI

Hakan Yüksel'in çağrısına kulak veren sporcu ve antrenörler, evde spor yaparken çektikleri videoları paylaşarak kampanyaya katılım sağladılar.

GENÇLİK Spor İl Müdürlüğü, ne zaman sona ereceği bilinmeyen koronavirüs salgınına tedbir amaçlı evlerinde izole olmaya devam eden sporcu ve antrenörler için video hazırladı. Bodminton sporunun ele alındığı videoda, sporcu ve antrenörler ile aileler rol aldı. Evlerinde bir yanda işlerini yapan diğer yandan da badminton oynayan sporcu, antrenör ve aileler, bu sayede “evde kal ama hareketsiz kalma” mesajı verdiler.

Gençlik Spor, hazırlanan bu videoyu sosyal medya hesaplarında paylaşarak takipçilerine sundu. Büyük ilgi gören videoyla birlikte tüm herkese “evde kal ama hareketsiz kalma” bilinci aşılandı.

Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, ayrıca yine sosyal medya aracılığıyla spor camiasına sesli mesaj verdi.

Salgın nedeniyle hem dünyanın hem de ülkemizin zorlu bir süreç yaşadığını belirten Yüksel, “Koronavirüs nedeniyle tüm herkes gibi spor camiası da evde izole olmuş durumda. Salgının biran evvel etkisini yitirmesini bekliyoruz.  Devletimiz bu zor süreci atlatmak için büyük gayret gösterip var gücüyle çalışıyor. Bizler de vatandaş olarak bu süreçte evlerimizde kalarak devletimize destek veriyoruz. Tüm sporcu ve antrenör arkadaşlarımız bir aydır evlerinde izole olmuş durumda. Bu sırada tabiki sağlığımız da önemli. Başlattığımız “evde kal ama hareketsiz kalma” kampanyasıyla birlikte tüm herkesi evde spora davet ediyoruz. Eğitimle birlikte spor, sanat ve kültür faaliyetlerimizi evimizin bir köşesinde sürdürebiliriz. Evde geçen zamanlarımızı verimli bir şekilde kullanmalıyız. Evde kal, sağlıkla kal. Evde kal ama hareketsiz kalma. Sporcularımızın yanı sıra anne ve babalar da evlerinde spor yapabilir. En azından egzersiz yaparak sağlıklı bir yaşam sürdürülebilir” dedi.

Yüksel çağrısını, “Madem evdeyiz, haydi genç kardeşim bu kampanyaya seni de bekliyoruz. Evde kalıyoruz fakat hareketsiz kalmıyoruz.” sözleriyle noktaladı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi