2. Lig Beyaz grupta 5’inci hafta heyecanı yaşanacak. 6’ncı hafta maçlarının hafta arası oynanacak olmasından dolayı bu haftaki maçların tamamı 1 Ekim Cumartesi gününe kaydırıldı. Maçlara, Rize Pazar, Erzincan, Zonguldak, Konya, Kırklareli, Diyarbakır, İzmir Buca ve Mersin Tarsus ev sahipliği yapacak.

Türkiye Futbol Federasyonu, kış sezonu dolayısıyla maç saatlerinde bir kez daha değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeye göre, maçlar 14.30, 15.00, 15.30, 16.00 ve 19.00’da başlayacak.

Zonguldak Kömürspor’un saha ve seyircisi önünde Nazilli Belediyespor’la oynayacağı karşılaşma, 15.00’te başlayacak iki karşılaşmadan biri olacak.

PENDİKSPOR HAFTAYA LİDER GİRDİ

Grupta 5’inci hafta mesaisi öncesi Pendikspor lider durumda. 3’te 3’lük galibiyet serisiyle yenilgisiz 3 takımdan biri olan İstanbul ekibi 9 puan ve averaj farkıyla ilk sırada yer alıyor. Tıpkı Pendikspor gibi Amed Sportif de 9 puana sahip. 1 gol eksiğiyle ikinci sıranın sahibi olan Diyarbakır temsilcisini, 8 puanla Isparta 32 Spor, 7’şer puanla 1928 Bucaspor, Şanlıurfaspor ve Akhisarspor takip ediyor.

Geçen hafta ilk galibiyetini alan Zonguldak Kömürspor, Ankara Demirspor ve Uşakspor’la 3’er puana sahip. Kırmızı-Lacivertli takım, haftaya averaj üstünlüğüyle 13’üncü sırada girdi.

Puantajda düşme hattını 2 puanlı 1922 Konyaspor ile 1’er puanlı Karacabey Belediyesepor ile 24 Erzincanspor oluşturuyor.

ZONGULDAK’IN EVİNDE PUANI YOK

Zonguldak Kömürspor, Nazilli Belediyespor maçıyla iç sahada 3’üncü maçını oynayacak. Kırmızı-Lacivertli takım, Cafer Aydın yönetiminde oynadığı Akhisarspor ve Uşakspor maçlarını 1-0’lık skorlarla kaybetti. Akhisarspor maçından 80’inci dakikada yediği golle yenik ayrılan temsilcimiz, Uşakspor'a 44’üncü dakikada penaltıdan yediği golle teslim oldu.

Evinde şansız iki yenilgi alan Zonguldak Kömürspor, 3’üncü iç saha maçına Şenol Demir yönetiminde çıkacak. Zonguldaklı hoca, geçen hafta deplasmanda aldığı 2-0’lık galibiyetle Elmas’a ilk 3 puan sevinci yaşatmıştı.

3,5 yıl aradan sonra taraftarının önünde oynayacağı ilk maçtan galibiyet çıkarmak isteyen kırmızı-lacivertli teknik adam, taktik planlarını tamamen 3 puan üzerine kurdu.

TARAFTARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Öte taraftan, Nazilli Belediyespor dersine çok iyi çalışan Şenol Demir, iç saha mücadelesi öncesi taraftara çağrıda bulundu. Cumartesi sınavında tribünleri dolu görmek istediğini belirten Demir, “Uzun aradan sonra taraftarımızın önüne çıkacağım. Heyecanlıyım. Onlara 3 puan hediye etmek istiyorum” dedi.

Taraftarın 12’nci adam rolü üstlendiğini, verilecek desteklerin takıma artı motive sağlayacağını kaydeden Kırmızı-Lacivertli hoca, “İç saha avantajını lehimize çevirmeliyiz. Rakibimiz deplasmana geldiğini hissetmeli. Tribün baskısı önemli. Güçlü ve ateşli bir taraftar grubumuz var. 12’nci adamın gücü, takımın gücüyle birleşince eminim ki hedeflediğimiz 3 puan bizim olacaktır” diye konuştu.

1 EKİM CUMARTESİ

Saat 14.30 Pazar İlçe Stadı: Pazarspor-Karacabey Belediyespor

Saat 14.30 Mustakil Spor Tesisleri: Erzincanspor-Pendikspor

Saat 15.00 Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Nazilli Belediyespor

Saat 15.00 Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadı: 1922 Konyaspor-Uşakspor

Saat 15.30 Kırklareli Atatürk Stadı: Kırklarelispor-Şanlıurfaspor

Saat 16.00 Diyarbakır Stadı: Amed Sportif-Eskişehirspor

Saat 19.00 Yeni Buca Stadı: Bucaspor 1928-Kırşehir Belediyespor

Saat 19.00 Tarsus İlçe Stadı: Tarsus İdmanyurdu-Akhisarpor

Ispartaspor 32 ve Ankara Demirspor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi