2. Lig Beyaz grupta 29’uncu haftaya girildi. Zonguldak Kömürspor’un alt sıralardan kurtulma mücadelesi verdiği grupta bu haftaki maçlar 5 Mart Cumartesi günü oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yaz saati uygulaması üzerine maç saatlerinde değişikliğe gitti. Normalde 13.00’te başlayan maçların başlama saatleri, bu hafta itibariyle 14.00 olarak değiştirildi.

29’uncu hafta karşılaşmalarına İstanbul Pendik, Akhisar, Isparta, Tarsus, Erzincan, Konya, İzmir ve Zonguldak ev sahipliği yapacak. 26 puanla 15’inci sırada yer alan Zonguldak Kömürspor, 34 puanla 6’ncı sırada yer alan Kırklarelispor’la karşılaşacak. İki takım arasında ilk yarıda Kırklareli’de oynanan maçı, ev sahibi takım 2-1 kazanmıştı.

Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki karşılaşma, kırmızı-lacivertli takımın bu sezon ki 12’nci iç saha maçı olacak. Zonguldak ekibi, iç saha sıralamasında 3 galibiyet, 2 beraberlik, 6 yenilgi neticesinde aldığı 11 puanla son sırada yer alıyor. Temsilcimiz kendi evinde en son ligin ilk yarısını 1922 Konyaspor’u yenmişti. 12 Aralık 2021 tarihinde oynanan karşılaşmayı 2-1 kazanarak iç sahadaki 3’üncü aynı zamanda son galibiyetini alan Zonguldak Kömürspor, bu maçın ardından iç sahada oynadığı Tarsus İdmanyurdu, Pendikspor, Ankara Demirspor ve Karacabey Belediyespor maçlarında 3 puanı bir arada göremedi.

8 puan farkla sıralanan Zonguldak Kömürspor ile Kırklarelispor’un ortak özelliği beraberlik sayılarının oldukça fazla olması. Kırklareli ekibi 10 beraberlikle grubun en fazla berabere kalan 3 takımından biri. İlk yarı 3, ikinci yarı 5 beraberliği bulunan Zonguldak Kömürspor, toplamda 8 beraberlikle Kırklarelispor’un ardından geliyor.

İlk yarının son haftasında deplasmanda Isparta 32 Spor galibiyetiyle ligdeki son 3 puanını alan Zonguldak Kömürspor, ligde aynı zamanda ikinci yarıda tam 7 haftadır galip gelemiyor. Şenol Demir ve öğrencileri, saha ve seyirci önünde oynayacakları maçla 3 puan şansızlığını yenip haftalar sonra taraftara 3 puan sevinci yaşatmak istiyor. Kırmızı-Lacivertli takımda hazırlıklar bu doğrultuda başladı.

5 MART CUMARTESİ

Saat 14.00 Pendik Stadı: Pendikspor-Uşakspor AŞ

Saat 14.00 Akhisar Stadı: Akhisarspor-Kırşehir Belediyespor

Saat 14.00 Isparta Atatürk Stadı: Isparta 32 Spor-Nazilli Belediyespor

Saat 14.00 Tarsus İlçe Stadı: Tarsus İdmanyurdu-Ankara Demirspor

Saat 14.00 Mustakil Spor Tesisleri: 24 Erzincanspor-Eskişehirspor

Saat 14.00 Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadı: 1922 Konyaspor-Karacabey Belediyespor

Saat 14.00 Yeni Buca Stadı: Bucaspor 1928-Şanlıurfaspor

Saat 14.00 Karaelmas Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Kırklarelispor

Amed Sportif ile Pazarspor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi