TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF), koronavirüs salgını nedeniyle uzun zamandır tatilde olan futbol müsabakalarında talimat değişikliğine gitti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında değiştirilen talimatlara uymayanlara para cezası verilecek.

Talimatlarda öne çıkan madde, kulüp yöneticileriyle ilgili. Protokol tribününde akredite olan herhangi bir kulüp yöneticisi, maç öncesi, esnası ve sonrasında başka bir alana girerse para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Yani tribünde yer alan bir yönetici, kesinlikle soyunma odasına giremeyecek.

12 Haziran’da başlayacak Süper Lig öncesi yapılan değişiklik kulüplerle paylaşıldı. Buna göre; protokol tribününde yer alan kişiler, görevleri dışındaki akredite alanlarına girmeleri halinde 60 günden az olmamak üzere hak mahrumiyeti cezası alacak. Bu ceza, Süper Lig kulübü yöneticileri için 100.000 TL'den 300.000 TL'ye, TFF 1. Lig kulübü yöneticileri için 50.000 TL'den 150.000 TL'ye kadar çıkabilecek.

Ayrıca müsabakalarda ev sahibi kulüp tarafından görevlendirilen top toplayıcı çocukların yaşları 19-30 olarak revize edildi. Bunun yanı sıra müsabakalarda görevli federasyon temsilci sayısı 2’den 3’e çıkarıldı.

Yine koronavirüs tedbirler kapsamında profesyonel futbol müsabakası sırasında statta futbolcular dahil bulunacak kişi sayısı 296’dan 335’e çıkarıldı.

Editör: Haber Merkezi