13’üncü haftadan bu yana omuzlarında ağır bir yük taşıyan Barış Şeref, Kırmızı-Lacivertli takımın başında 4’üncü lig sınavına hazırlanıyor. Takımı düzlüğe çıkarmaya çalışan genç hoca, hafta sonunda oynanacak Kahramanmaraşspor maçına galibiyet düşüncesiyle hazırlanıyor.

Atletik performans antrenörü olarak görev yaptığı Zonguldak Kömürspor’da teknik sorumluluk görevine getirilen Barış Şeref, 19 Aralık Cumartesi günü 4’üncü lig maçına çıkacak. 3 maçta 4 puanı bulunan genç teknik adam, deplasmanda Kahramanmaraşspor’la oynayacağı erteleme maçıyla puan oranını yukarıya çıkarmaya çalışacak.

Zorlu karşılaşma öncesi futbolcularını fizik, teknik-taktik ve mental yönden hazır hale getirmeye çalışan Barış Şeref, ayrıca moral- motivasyonu artırmaya yönelik konuşmalarda bulunuyor.

Barış hoca özellikle rakip karşısında oynanan 6 maçta ve bu sezon hiç bir deplasman maçında galip gelememe konusunu ön planda tutarken, bu şansızlıkların Kahramanmaraş’ta son bulmasını istiyor.

AKLIMIZDA GALİBİYET VAR,

BERABERLİK İÇİN GİTMEYECEĞİZ

Öte yandan, Barış hoca Fener sahasında yapılan Çarşamba idmanı öncesi spor medyasıyla gündemi değerlendirdi. Ayak üstü sohbetin ardından yapılan röportajda Şeref, Kahramanmaraşspor maçına galibiyet düşüncesiyle hazırlandıklarının altını çizdi.

Zor bir deplasman maçının kendilerini beklediğini kaydeden Kömürsporlu antrenör, “Beraberlik için gitmiyoruz. Aklımızdaki ilk düşünce kesinlikle galibiyet. Tabii ki de B planımız var. Yenemiyorsan, yenilme bizim altın kuralımız olacak. Gol yememek lazım. Gol yemediğimiz müddetçe biz bir adım daha öndeyiz. Gönlüm 3 puandan yana. Rakibimiz ligin iyi takımlarından. Dinamik bir takım. Bu ligde zaten kötü takım yok. Gümüşhanespor dedik, gittik farklı mağlup olduk. Sarıyer maçı öncesi bizim için ‘4-5 yerler’ dediler. Sonuç 0-0 berabere. Az daha biz kazanacaktık. Kahramanmaraşspor maçı mutlak puan ya da puanlar almak istediğimiz bir maç. Bu hedefimize ulaşırsak, önümüz biraz daha açık olacak.” dedi.

BU KEZ KAZANAN BİZ OLACAĞIZ

Kırmızı-Lacivertli hoca, rakip karşısında 2. Ligde son 5 sezonda oynanan 6 maçta hiç galip gelinememesi hatırlatıldığında, şeytanın bacağını kırarak bu kez galip gelecekleri iddiasında bulundu.

Bu durumun takım üzerinde ekstra motivasyon sağladığını aktaran Şeref, “İki hafta önce 4-1 yendiğimiz Hacettepespor maçı öncesinde de rakibimize karşı galibiyetimiz yoktu. Bu durumu psikolojik olarak lehimize çevirmeye çalışacağım. Yenemedik, yenemiyoruz, artık yenmeliyiz sözleri bizi ekstra motive edecektir. Bu sefer yeneceğimize inanıyorum. Hacettepespor maçı öncesinde de arkadaşlarla konuşmuştuk. “Ben bu takımı 4 senedir yenemiyorum, bu sefer yeneceğiz” dedim. Yine aynı düşüncelere sahibiz. “Biz Kahramanmaraşspor’u hiç yenemedik, bu sefer yeneceğiz” sözlerini futbolcuların kendisine ilettim. Bir de deplasmanda kazanamama sorunumuz var. Bu basında da geniş yer buldu. Doğru, galip gelemiyoruz. Net ifadelerle söylüyorum, bu sefer bu şansızlıklara son vereceğiz” diye konuştu.

MAÇ MAÇ DÜŞÜNECEĞİZ

Barış hoca, “11 günde 4 maç oynayacaksınız. Üstelik  bunların 3’ü deplasmanda. Gerçekten zorlu fikstür. Bu fikstürün altından nasıl kalkacaksınız?” sorusunu ise, “Şuan sadece Cumartesi maçını düşünüyoruz. Bu maçı bir atlatalım, diğerlerine sonra bakacağız. Bütün maçlar zor. Tek tek gitmeliyiz. Eğer 4 maçı birden düşünürsek bu bizi psikolojik yönden yorar. Şuan aklımızda sadece Kahramanmaraşspor maçı var. Diğer maçlarla ilgilenmiyoruz. Cumartesi gün ki maçı ligin tek ve son maçı olarak düşünüyoruz. Bunu futbolculara da söyledim. Her maçı bu düşünceyle hazırlanacağız” şeklinde cevapladı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi