Zonguldak Kömürspor’un gurbetçi futbolcuları arasında yer alan Muhammed Ali Kol, iki maçlık ceza süresini doldurdu. Ceza sürecinde formunu koruyan genç sağ bek, deplasmanda oynanacak Kırşehir Belediyespor maçında görev bekliyor.

Kendisini çok iyi hissettiğini, oynamaya hazır olduğunu kaydeden kırmızı-lacivertli futbolcu, forma şansı verildiği takdirde takımın başarısı için elinden gelenin fazlasını yapacağını söyledi.

SEZONA KIRMIZI KARTLA BAŞLADI

Muhammet Ali, sezonun ilk haftasında Akhisarspor’la oynanan maçın 85’inci dakikasında rakibine arkadan yaptığı sert hareket sonrası kırmızı kart görmüş ve iki maç ceza almıştı. Pendikspor ve Uşakspor maçlarını tribünden izleyen Elmas’ın sağ beki, 4’üncü hafta maçıyla formasına kavuşacak.

FORM OLARAK İYİ DURUMDAYIM

Mental ve fiziksel yönden kendisini zorlu Kırşehir Belediyespor maçına hazırlayan Muhammed Ali, Fener sahasında yapılan idmanda ŞAFAK Spor’a konuştu.

Bireysel performans olarak çok iyi olduğunu belirten Kol, “Sezona kırmızı kartla başlamak kötü oldu. İki maç cezalıydım. Bu sürede boş durmadım. Fiziksel ve mental olarak kendimi hazır tuttum. Oynayacak durumdayım. Kendimi çok iyi hissediyorum. Şans verilirse takıma her türlü katkıyı sağlamak için çalışacağım” dedi.

Muhammed Ali, Akhisarspor, Pendikspor ve Uşakspor karşısında üst üstte alınan yenilgilere dair, “3 maçlık yenilgi serisi hiç iyi olmadı. Kazanmak için sahaya çıkıyoruz, kazanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bazı şeyleri yanlış yaptık. Düzeltmeye çalışıyoruz. En kısa sürede toparlayacağımıza eminim” diye konuştu.

RAKİBİ GÖZÜMÜZDE ÇOK DA BÜYÜTMÜYORUZ

Kırşehir Belediyespor’un grubun iyi takımlarından biri olduğunu dile getiren Zonguldak Kömürsporlu futbolcu, “Rakiple ilgili analizlerimizi yaptık. İki maçı da kazanmışlar. Koşan ve mücadele eden bir rakip. Her ne olursa olsun rakibi gözümüzde fazla büyütmüyoruz. Neticede futbol 11’e 11 oynanan bir oyun. Kimsenin kimseden hiç farkı yok. Dolayısıyla ilk düşüncemiz 3 puan olacak. Kazanmak için oynayacağız” şeklinde görüş belirtti.

HERŞEY BİR GALİBİYETE BAKAR

Gurbetçi sağ bek, ilk 3 haftayı unuttuklarını, Kırşehir Belediyespor maçıyla kendilerine yeni bir sayfa açmak istediklerini söyledi.

Herşeyin bir galibiyete baktığını, 3 puan almaları halinde devamının seri halde geleceğine inandığını aktaran Kol, “Bir galibiyet alsak kendimize geleceğiz. Peşine mutlaka seri yakalayacağımıza eminim. Takımda tecrübeli abilerimiz var. Çok yetenekli genç kardeşlerimiz de var. Ben de gençler arasında yer alıyorum. Abilerimizden bir şeyler öğrenmeye, bir şeyler almaya çalışıyoruz. Onlar da ellerinden geldiğince bize bir şeyler katmaya çalışıyor. Şuan el birliği vermiş durumdayız. Takımı düştüğü yerden ayağa kaldırmak istiyoruz” dedi.

KARAMSARLIĞA GEREK YOK

Kırşehir Belediyespor maçının çok önemli olduğunu, kazanmaktan başka çarelerinin olmadığının altını çizen Kömürsporlu futbolcu, sözlerine şöyle nokta koydu.

“Kırşehir Belediyespor maçına çıkış maçı olarak bakıyoruz. 3 puandan yana şüphem yok. Öyle umuyorum. İlk 3 maç yenilmiş olabiliriz fakat ligin henüz başı. Karamsarlığa gerek yok. Bu ligde yüksek maliyetlerle takı kurup da başarısız olan çok takım oldu. Aksine cüzi maliyetlerle kurulan birçok takım da sezonu iyi yerde bitirdi. İlk 3 haftaya aldanıp hemen hayal kırıklığına düşmemek lazım. Lig uzun bir serüven. Önümüzde uzun bir maç periyodu var. Puan almak, puan kaybetmek mutlaka olacak. Takımı en kısa sürede toparlayıp, üst sıralara doğru taşıyacağız.”

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi