İlk 3 haftayı 5 puanla kapatan Zonguldak Kömürspor, son iki maçta puan yüzü görmedi. Önce Ankara Demirspor’a mağlup olan Elmas, sonra Sancaktepe’ye son saniye golüyle yenildi. Son 2 maçta 0 çeken Mustafa Dalcı ve öğrencileri, puantajda 12’nci basamağa geriledi.

Sezona iyi bir başlangıç yapan Zonguldak Kömürspor bunun devamını getiremedi. Kırmızı-Lacivertliler, son iki maçtan maalesef puansız ayrılarak puantaj cetvelinde 12’nci basamağa kadar geriledi.

Beyaz grup ekibi, ilk 3 haftayı İnegölspor (0-0), Niğde Anadolu FK (2-1), Ergene Velimeşe (1-1) maçlarıyla geride bıraktı. 3 maçta 5 puanla sezona iyi başlayan Zonguldak ekibi, 4 ve 5’inci haftalarda puanı adeta unuttu.

4’üncü haftada sahasında Ankara Demirspor’a 2-0 mağlup olan Zonguldak Kömürspor, sezonun ilk yenilgisinden sadece üç gün sonra ikinci yenilgi üzüntüsü yaşadı. Hafta arası maçında deplasmanda Sancaktepe FK’nın konuğu olan Kırmızı-Lacivertli takım, berabere bitirebileceği karşılaşmadan uzatmanın son saniyesinde yediği golle 1-0 mağlup ayrıldı. Yenilgi üzerine yenilgi takımın 12’nci sıraya kadar gerilemesine neden oldu. Üstelik üstteki takımlarla puan makası iyice açıldı. Ligin henüz 5’inci haftası olmasına rağmen Zonguldak Kömürspor, lider Manisa FK’nın 10, ikinci Sancaktepe FK’nın ise 6 puan gerisine düştü. Temsilcimiz, 10’ar puanla Play-Off hattında yer alan Uşakspor AŞ, 24 Erzincanspor ve Sarıyer’i 5’er puan geriden takip ediyor. Fakat Elmas’ın bu takımlara yetişebilmesi için önce aradaki 6 takımı geçmesi gerekiyor.

Ankara Demirspor ile Sancaktepe FK rakiplerimiz olmayabilir fakat rakip olarak gördüğümüz diğer takımlar kazanmaya başladılar

FİKSTÜR ÇOK ZORLU

İlk hedefi ligde tutunmak olan Zonguldak Kömürspor’un grupta kolay rakibi yok. Zirvede yer alan ve puansız geçilen Ankara Demirspor ile Sancaktepe FK her ne kadar yarışta rakip olarak görünmese de rakip ve kolay gibi görülen diğer takımların son durumu Zonguldak Kömürspor’dan daha iyi. Kırmızı-Lacivertliler, kısa sürede toparlanmazsa sıkıntılı bir lig süreci geçirebilir.

Son iki haftanın başarısız takımı, 6’ncı haftada 21 Ekim Çarşamba günü sahasında Amed Sportif, 7’nci haftada 28 Ekim Çarşamba günü deplasmanda Kahramanmaraşspor’un konuğu olacak. Bu iki takımdan Amedspor son lig maçında Hacettepespor’u 1-0, Kahramanmaraşspor da grubun güçlü takımı Uşakspor’u 2-1 mağlup etti. Rakiplerin kazanırken Zonguldak Kömürspor’un kaybetmesi gelecek adına şimdiden endişe verici bir durum oluşturdu.

5 maçta sadece 1 maç kazanıldı! Ortalama çok düşük

SERİ GALİBİYETLER ŞART

Zonguldak Kömürspor 5’inci haftayı 5 puanla geride bıraktı. Ortalamaya bakıldığında takımın maç başına 1 puanla oynadığı görülüyor. Kırmızı-Lacivertliler için bu rakam oldukça düşük. Ortalamanın en az 1,8 ya da 2 olması gerekiyor. Ayrıca 5 maçta sadece 1 galibiyeti bulunan takım, bu galibiyetlerin sayısını artırmalı. Araya 2-3 maçlık seri galibiyetler sıkıştırılmadığı müddetçe lig süreci bir hayli sıkıntıya sebep olabilir.

Manisa FK 5’te 5, Zonguldak ise 5’te 1 yaptı

İŞTE ARADAKİ FARK!

Beyaz grupta Çarşamba günü oynanan maçlarla birlikte 5’inci hafta tamamlandı. Manisa FK, deplasmanda Niğde Anadolu FK’yı 4-0 farklı yenerek 5’te 5’lik galibiyet serisi yaptı. Zonguldak Kömürspor’u 1-0’la geçen Sancaktepe FK 11 puanla ikinci sıraya yerleşti. İstanbul ekibi, tıpkı lider gibi yenilgisiz ilerliyor. Bu iki takımın yanı sıra 24 Erzincanspor, Sarıyer ve Hekimoğlu Trabzon da henüz yenilgi almadı.

Geçen hafta Zonguldak Kömürspor’u 2-0’la geçen Ankara Demirspor evinde Gümüşhanespor’la 2-2 berabere kaldı. İlk 4 haftanın flaş takımı Uşakspor, deplasmanda Kahramanmaraşspor’a 2-1 mağlup olarak ilk yenilgisini aldı. Play-Off hattını oluşturan takımların puan kaybettiği haftada 24 Erzincanspor, 4-1’lik Şanlıurfaspor galibiyetiyle bu iki takımla puanla dengeledi. 10’ar puanla sıralanan Ankara Demir, Uşak ve 24 Erzincan 3, 4 ve 5’inci basamağı oluşturuyor.

Lider ve Play-Off hattındaki 5 takım, 5’inci hafta itibariyle puantajda çift haneli rakamları gördü. 5’inci basamaktan sonra 9 puanla Sarıyer, 7 puanla Kocaelispor, 6’şar puanla Hekimoğlu Trabzon ile Amed Sportif geliyor. 5’er puana sahip Kahramanmaraşspor, Gümüşhanespor, Zonguldak Kömürspor ve Afyonspor 10, 11, 12 ve 13’üncü sırayı paylaşıyor.

Son 3’ün küme düşeceği ligde 2’şer puanlı Ergene Velimeşespor ile İnegölspor ve 1 puanla son sıradaki Şanlıurfaspor düşme potasını oluşturuyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi