Adı gibi Süper olsun... Uygulanmaya başlandığı 2003 yılından bu yana beklentimiz hep buydu. Süper Amatör Ligden bahsediyoruz. Bu sezon adına yakışır şekilde ilerliyor. 6’ncı haftası geride kalan ligde zirve yarışı fena halde kızıştı.

SÜPER Amatör Ligde 16’ncı sezon, geçmiş sezonlara göre bir hayli çekişmeli geçiyor. Şampiyon takımın Bölgesel Amatör Ligde yükselme Play-Off maçı oynayacağı ligde 6’ncı hafta itibariyle zirve yarışı müthiş bir hal aldı. 12 takımın mücadele ettiği ligde takımlar arasındaki puan farkı yok denecek kadar az. Bu da haliyle hemen her hafta hem üstte, hem altta sıralamanın değişmesine neden oluyor.

Ligde 6’ncı haftada İstasyon Gemicilerspor-Yenimahallespor, Muslu Belediyespor-Çates Işıkspor, Kilimli Belediyespor-Alaplı Belediyespor, Gelikspor-Çaydeğirmeni Belediyespor, İhsaniyespor-Akınspor, Çaycumaspor-Perşembe Belediyespor maçları oynandı.

Çaycuma, Kilimli, Çatalağzı, Gelik ve Kozlu’nun ev sahipliği yaptığı maçlarda Yenimahallespor, Çates Işıkspor, Kilimli Belediyespor, Gelikspor, İhsaniyespor ve Çaycumaspor galip geldi. 3 puan sevinci yaşayan takımların 4’ünü ev sahibi, 2’sini misafir takımlar oluşturdu.

Birbirinden çekişmeli maçlarda toplam 21 gol kaydedildi. Kilimli-Alaplı maçı gol düellosu şeklinde geçti. 7 golün atıldığı maçı, Kilimli 4-3 kazandı. İhsaniye ile Çaycuma 3’er gollü galibiyetler elde ederken, Çates Işıkspor ile Gelikspor 2’şer, Yenimahalle ise tek gollü galibiyetle 3 puana uzandı.

LİDERİN ADI GELİK

6’ncı hafta sonunda liderlik el değiştirdi. Haftaya ilk sırada giren Alaplı Belediyespor liderlik tahtından inerken, yerini Gelikspor’a bıraktı. 13 puanla ilk sıraya geçen Gelikspor'u, 12’şer puanla Alaplı Belediyespor ile Yenimahallespor izliyor. Bu haftaki galibiyetle yarışa tekrar ortak olan Kilimli Belediyespor 11 puanla 4’üncü, 10’ar puanlı Perşembe Belediyespor ile Çaycumaspor 5 ve 6’ncı sırayı paylaşıyor.

Puantajın geri kalan bölümünü 9 puanla Çates Işıkspor, 7 puanla Çaydeğirmeni Belediyespor, 6 puanlı İhsaniyespor, 5 puanlı Muslu Belediyespor, 4 puanlı Akınspor, 3 puanlı İstasyon Gemicilerspor oluşturuyor.

Son 3 basamakta yer alan Muslu, Akın ve İstasyon Gemiciler düşme hattını oluşturdu.

Müthiş bir yarışa sahne olan ligde 7’nci hafta maçları Ereğli Beyçayırı, Çatalağzı, Çaydeğirmeni ve Gelik’te oynanacak. Futbolseverleri yine birbirinden çekişmeli maçlar bekliyor. Alaplı Belediyespor-Perşembe Belediyespor, Çates Işıkspor-Kilimli Belediyespor, Yenimahallespor-Muslu Belediyespor, Akınspor-İstasyon Gemicilerspor, Çaydeğirmeni Belediyespor-İhsaniyespor ve Gelikspor-Çaycumaspor maçları lige 7’nci haftanın şeklini verecek.

TOPLU SONUÇLAR

Çaycumaspor-Perşembe Belediyespor: 3-2

Kilimli Belediyespor-Alaplı Belediyespor: 4-3

Gelikspor-Çaydeğirmeni Belediyespor: 2-0

İstasyon Gemiciler-Yenimahallespor: 0-1

Muslu Belediyespor -Çates Işıkspor: 0-2

İhsaniyespor-Akınspor:3-1

HAFTANIN MAÇLARI

Alaplı Belediyespor-Perşembe Belediyespor

Çates Işıkspor-Kilimli Belediyespor

Yenimahallespor-Muslu Belediyespor

Akınspor-İstasyon Gemicilerspor

Çaydeğirmeni Belediyespor-İhsaniyespor

Gelikspor-Çaycumaspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi