Hekimoğlu Trabzon yenilgisiyle kötü gidişatını sürdüren Zonguldak Kömürspor, bir günlük izinin ardından Şanlıurfaspor maçına odaklandı. Sabah saatlerinde sentetik zeminli Fener sahasında çalışan takımda morallerin bozuk olduğu gözlendi. Teknik direktör Mustafa Dalcı, moral seviyesini yüksek tutmaya çalışırken, “Lig bizim için yarın başlıyor. Kötü oynasak bile kazanmak zorundayız” açıklamasında bulundu.

ZONGULDAK Kömürspor 10’uncu hafta mücadelesinde 14 Kasım Cumartesi (yarın) günü son sıradaki Şanlıurfaspor’la karşılaşacak. Hafta arası maçında önceki gün Hekimoğlu Trabzon deplasmanında 3-0 mağlup olan takımın, Cuma antrenmanında moral-motivasyon seviyesi düşük görüldü. Teknik direktör Mustafa Dalcı, antrenman öncesi futbolcularıyla yaptığı toplantıda moralleri yüksek tutmaya çalıştı. Sözlerinde futbolculara olan güvenini ortaya koyan Dalcı, Şanlıurfaspor maçının önemine değinirken, mutlak kazanmaları gereken bir 90 dakika oynayacaklarını belirtti.

Oyuncularının moral seviyesini yukarıya çıkarmaya çalışıyor

TOPARLANMALIYIZ

1,5 saate yakın süren antrenmanda sakatlık problemi bulunan Serbay Yağız ile Aykut Emre takımdan ayrı çalıştı. MR’ları çekilen bu iki futbolcunun Şanlıurfaspor maçında oynamaları zor gibi gözüküyor.

Teknik direktör Mustafa Dalcı, antrenmanın ardından spor medyasına konuştu. 3-0’lık yenilgiyle sonuçlanan Hekimoğlu Trabzon maçında iki net penaltının verilmediğini belirten Dalcı, hakemin maçın skoruna direkt etki ettiğini vurguladı. Yakaladıkları pozisyonları gole çevirmekte zorlandıklarını kaydeden Kömürsporlu hoca, toparlanmaları gerektiğini, dolayısıyla Şanlıurfaspor maçını çıkış maçı olarak gördüklerini aktardı.

BERABERLİK BİLE KAYIP OLUR!

Hekimoğlu Trabzon maçını unutup sadece Şanlıurfaspor maçına odaklandıklarının altını çizen Kırmızı-Lacivertli teknik adam, “Lig bizim için yarın başlıyor. Özellikle Şanlıurfaspor maçı, arkasından Uşakspor, Hacettepespor ve Gümüşhanespor maçlarından minimum 8 puan planlıyoruz. En az 8 puan alırsak ki ben 10 puan bekliyorum bizi ilk 10’un içinde tutacaktır. Bu 4 maç sonrası kalan maçlar içinde farklı hesaplamalarımız var. Bu takım bu ligde kalacak. Bunu başardığımızda da zaten işimizi doğru yapmış olacağız. Dolayısıyla bu konuda takıma da, kendimize de güvenimiz tam” dedi.

YÜZDE 100 KONSANTRE OLDUK

Şanlıurfaspor maçının önemi konusunda sorulan soruya Dalcı, “Ligde kötü bir gidişatımız var. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Haliyle yarın ki maç başlangıç olacak. Ne olursa olsun yüzde 100 konsantre olduk. Olayın farkındayız. Şanlıurfaspor ligdeki en ciddi rakiplerimizden biri. Kötü oynasak bile mutlaka kazanmak zorundayız” diye konuştu.

GOL SORUNUNU ÇÖZMELİYİZ

Mustafa hoca, takımın 8 maçta 3 gol attığının anımsatılması üzerine, “Kötü oynadığımız maçta bile 3 tane net pozisyonumuz var. Oyuncularımızı her anlamda çalıştırıyoruz. Oyun içerisinde son vuruşları yapamıyoruz. Bu durum bizi de futbolcuları üzüyor. Tabiiki de bu böyle gitmeyecek. Toparlanacağız. Gol atmaya başladığımızda galibiyetler gelecektir” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi