Koronavirüs salgınından etkilenen sektörler arasında ilk 3’te yer alan futbol en erken Haziran ayı başında başlayacak. Fakat futbolseverlerin özlemi yine devam edecek. Çünkü maçlar salgının daha fazla yayılmaması adına seyircisiz oynanacak.

FUTBOL camiasında sabırsız bekleyiş sürüyor. Bir ayı aşkın süredir futboldan uzak kalan camia, Haziran ayına odaklanmış durumda.

Koronavirüs salgını dolayısıyla 19 Mart Perşembe günü Bilim Kurulu tavsiyesi üzerine Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ileri bir tarihe ertelenen profesyonel futbol ligleri en erken Haziran ayı başında başlayacak. Kısa bir süre önce spor kamuoyuna yönelik yapılan bilgilendirici açıklamada salgının durumuna göre 10 farklı senaryo taslağı hazırlanıldığını belirten Futbol Federasyonu, Mayıs ayı başında yapacağı yönetim kurulu toplantısında liglerin takvimini şekillendirecek. Futbolcuların hazırlık aşamasını göz önünde bulunduran federasyon, start tarihi olarak en erken Haziran ayı başını işaret etti. UEFA’nın “Ligleri bitirin” talimatı üzerine planlarını profesyonel ligleri bitirme üzerine kuran Futbol Federasyonu, Mayıs ayı başındaki toplantıda yine Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini göz önünde tutarak son kararını verecek.

Maçlar seyircisiz oynanacak

Profesyonel lig müsabakaları Haziran ayında başlamış olsa da futbolseverlerin özlemi sona ermeyecek. Çünkü tüm maçlar, salgının daha fazla yayılmaması için tedbir amaçlı seyircisiz oynanacak. Neredeyse bir aydır futboldan uzak kalan futbolseverler, takımlarını yine evlerinden doğru destekleyecek.

Zonguldak’ın özlemi daha fazla

KEMAL KÖKSAL STADI 23 ŞUBAT’TAN

BU YANA FUTBOLA KAPALI

ZONGULDAKLI futbolseverlerin futbola olan özlemleri uzun süredir devam ediyor. Stat zemininin bozuk olması nedeniyle kulüp yönetiminin talebi üzerine iç saha maçlarını Devrek İlçe Stadı’nda oynamaya başlayan Zonguldak Kömürspor, Karaelmas Kemal Köksal Stadı ve taraftarına Şubat’ta Hekimoğlu Trabzon’la oynadığı maçla veda etmişti. Bu maçın ardından takımı bir daha izleme fırsatı bulamayan taraftarın özlemi  50’inci güne girdi. Haziran’da ligler başlamış olsa dahi maçların seyircisiz oynanacak olması taraftarın takıma ve futbola olan özlemini haliyle daha da artıracak.

Zonguldak Kömürspor, Haziran’da maçlar başladığında 29’uncu haftadan devam edecek. Konya 1922 maçıyla kaldığı yerden yeniden başlayacak Kömürspor, rakibini Devrek İlçe Stadı’nda ağırlayacak.

Kömürspor, 8 Mart’ta Devrek İlçe Stadı’nda oynadığı son iç saha maçında Sarıyer’le 0-0 berabere kalmıştı.

Kırmızı-Lacivertli takım, Konya 1922 maçının ardından Gümüşhane (D), Pendikspor (E), Başkent Akademi (D), Tarsus İdmanyurdu (E) ve Afyonspor maçıyla (D) sezonu tamamlayacak.

Beyaz grup ekibi, ligler ertelendiğinde 36 puanla 10’uncu sırada yer alıyordu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi