Bölgesel Amatör Lig 7’nci bölge, 1’inci grupta 15’inci haftada kar nedeniyle ertelenen karşılaşmalar 30 Mart Çarşamba (yarın) günü oynanacak. Karşılaşmalara Düzce Beyköy, Devrek, İstanbul Silivri ve İstanbul Şenlikköy ev sahipliği yapacak.

14.00’te başlayacak maçlarda Beyköy Belediyespor-Ereğli Belediyespor, Silivrispor-Maltepespor, Devrek Belediyespor-Çilimli Belediyespor, Bakırköyspor-Kilimli Belediyespor karşı karşıya gelecek.

Bölgesel Hakem Atama Kurulu, söz konusu maçlarda görev yapacak hakemleri açıkladı. Ereğli Belediyespor’un Düzce’de Beyköy Belediyespor’la oynayacağı karşılaşmaya Ankara bölgesinden bölgesel hakem Emre Coşkun atandı. Coşkun’un yardımcılıklarını Ali Şahin ile Satılmış Furkan Demir yapacak.

Devrek Belediyespor ile Çilimli Belediyespor arasındaki 90 dakikaya yine Ankara bölgesi hakemi atandı. Bölgesel hakem Mustafa Ünver’in düdük çalacağı maçta, kenar iki çizgide Hasan Bostan ile Demirhan Emir olacak.

Kilimli Belediyespor’un İstanbul’da Bakırköyspor’a konuk olacağı müsabakada ise düdük Balıkesir bölgesinden klasman hakemi Muhammed Taha Onat’ta olacak. Onat’ın yardımcı triosunu Mustafa Kemal İçelli ile Keremşah Balbay oluşturuyor.

Grupta, lider Silivrispor ile Maltepespor arasındaki oynanacak bir diğer maça İstanbul bölgesinden Recep Buğra Çetin atandı.

STATÜYE GÖRE EN ÜSTTE BİTİRMEK AVANTAJ

Diğer liglere göre farklı bir statünün uygulandığı Bölgesel Amatör Ligde, son 2’de yer alan takımların dışında her ilden kontenjan takım sayısına göre sıralaması ne olursa olsun en altta olan takım direkt küme düşecek. Dolayısıyla temsil edilen takım sayısı 3 olan illerde puantaj sıralamasında en üstte olmak direkt ligde kalmak demek. Geçen hafta oynanan maçlarla birlikte lider olma şansları sıfır noktasına kadar düşen Zonguldak takımları haliyle kendi arasında yarışır hale geldi.

EREĞLİ YA DA DEVREK’İN ÇIKMA

OLASILIĞI YOK, KİLİMLİ DÜŞECEK

Mevcut puan tablosuna göre Ereğli Belediyespor 29 puanla ikinci, Devrek Belediyespor 25 puanla dördüncü, Kilimli Belediyespor 12 puanla altıncı sırada yer alıyor. Liderlik olasılığının ortadan kalkması üzerine mevcut tabloya göre Devrek’in şuan 13 puan gerisinde olan Kilimli Belediyespor, 10 Nisan’da sona erecek sezonun ardından küme düşecek.

4 PUAN FARKA RAĞMEN DURUM RİSKLİ

4 puan farkla sıralanan Ereğli Belediyespor ile Devrek Belediyespor arasında yarış ise son haftaya kadar sürecek gibi. Son 3 haftaya 4 puan farkın verdiği avantajla giren Ereğli Belediyespor, yarın ki Beyköy Belediyespor maçının ardından 3 Nisan Pazar günü sahasında Maltepespor’la oynayacak, 10 Nisan’da son haftayı maç yapmadan BAY geçip sezonu tamamlayacak.

DEVREK SONUNA KADAR KOVALAYACAK

BAY hakkını kullanan Devrek Belediyespor, Ereğli Belediyespor’a göre bir maç fazla oynayacak. Kırmızı-Beyazlı takım, Çilimli Belediyespor’un dışında 3 Nisan’da Beykoz 1908’le sahasında, 10 Nisan’daki son hafta maçında Bakırköyspor’la deplasmanda karşılaşacak.

Bu maçların ardından iki takım arasındaki sıralamanın akıbeti belli olacak. Statüye göre, puantajda sıralaması ne olursa olsun üstte olan takım direkt ligde kalacak, alttaki ise Süper Amatör Lig Play-Off grubunun ikincisiyle play-out baraj maçı oynayacak. Play-Out maçını kazanan takım, 2022-2023 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde oynama hakkı kazanacak, kaybeden ise Süper Amatör Ligde mücadele edecek.

EREĞLİ’NİN KALAN MAÇLARI: 29 PUAN

15. hafta /erteleme: Beyköy Belediyespor-Ereğli Belediyespor

17. hafta: Ereğli Belediyespor-Maltepespor

18. hafta: Ereğli Belediyespor (BAY)

DEVREK’İN KALAN MAÇLARI: 25 PUAN

15. hafta /erteleme: Devrek Belediyespor-Çilimli Belediyespor

17. hafta: Devrek Belediyespor-Beykozspor 1908

18. hafta: Bakırköyspor-Devrek Belediyespor

15. HAFTA /ERTELEME / 30 MART ÇARŞAMBA

Saat 14.00 Beyköy Stadı: Beyköy Belediyespor-Ereğli Belediyespor: Emre Coşkun, Ali Şahin, Satılmış Furkan Demir, Mehmet Can Ölmez

Saat 14.00 Silivri Müjdat Gürsu Stadı: Silivrispor-Maltepespor: Recep Buğra Çetin, Mustafa Cem Büyük, Abdullah Bahadır, Emine Öz

Saat 14.00 Devrek İlçe Stadı: Devrek Belediyespor-Çilimli Belediyespor: Mustafa Ünver, Hasan Bostan, Demirhan Emir, Giray Şaylan

Saat 14.00 İBB Şenlikköy Stadı: Bakırköyspor-Kilimli Belediyespor (Muhammed Taha Onat, Mustafa Kemal İçelli, Keremşah Balbay, Furkan Işık)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi