Bölgesel Amatör Lig 5’inci grupta 7’nci haftanın lideri Zonguldak’tan çıktı. Temsilcilerimiz arasında yer alan Kozlu Belediyespor, lider Kastamonu İl Özel İdare’nin berabere kaldığı haftada Devrek Belediyespor’u 2-0 yenerek lider unvana sahip oldu.

14 takımlı grupta haftalardır zirve ortağı olan Kozlu Belediyespor, hedeflediği liderliğe 7’nci hafta itibariyle ulaştı. Saha ve seyircisi önünde Devrek Belediyespor’u konuk eden Harun Aydoslu’nun takımı, “Zonguldak derbisi” olarak nitelendirilen karşılaşmadan 2-0 galip ayrılarak bu sezon ki 5’inci 3 puanını alarak, genel puantaj tablosunda 17 puana ulaştı.

Bu sırada averaj farkıyla ilk sırada yer alan Kastamonu İl Özel İdarespor’un Ankara Kavaklıderespor’la 1-1 berabere kalıp iki puan bırakması, Kozlu Belediyespor’u iki puan farkla liderliğe taşıdı.

Uzun süredir zirve ortağı olduğu grubun artık lideri olan Kozlu Belediyespor’da teknik ekipten futbolculara, yönetimden taraftara kadar tüm herkes liderliğe yükselmenin sevincini yaşıyor.

YENİLGİSİZ UNVANA SAHİP

Grubun yeni lideri, ayrıca “namağlup” unvana sahip. 7 maçlık periyodu 5 galibiyet, 2 beraberlikle geride bırakan Kozlu Belediyespor, takipçileri Karabük İdmanyurdu ve Kastamonu İl İdarespor’la birlikte henüz yenilgi görmeyen üç takımdan biri.

Yeşil-Beyazlı takım, yenilgisiz geçen 7 maçta Bartınspor ve Çilimli Belediyespor’u 1-0, Gölbaşı Belediyespor ve Devrek Belediyespor’u 2-0 yenerken, ligden çekilen Kardemir Karabükspor’u 3-0 hükmen yendi. Kozlu ekibinin galip geldiği maçlarda hiç gol yememesi dikkat çekici ayrı bir başarı konusu.

Kozlu Belediyespor, diğer iki maçta ise Boyabat 1868’le golsüz, Bolu Yeniçağaspor’la da 1-1 berabere kaldı.

6 MAÇTA SADECE 1 GOL YEDİLER

Harun Aydoslu yönetiminde istikrarlı bir gidişat sergileyen Kozlu Belediyespor, liderlik ve namağlup gibi başarılarına en az gol yiyen takım olma başarısını ekledi. Halil Sağlam’ın kaleci antrenörlüğünü yaptığı Kozlu ekibinde eldivenlerin sahibi Can Avcı, görev aldığı 6 maçta kalesinde sadece 1 gol gördü. Bu yönüyle hem Avcı, hem de Kozlu Belediyespor takımı, 5’inci grubun en az gol yiyen takımı olma özelliğine sahip.

Gruptaki diğer takımlardan birçok yönden farklılık gösteren özellikleriyle 7’nci haftaya damgasını vuran Kozlu Belediyespor, ligin kalan bölümünde mücadelesini yenilmezlik unvanıyla birlikte liderlikteki yerini korumak için sürdürecek.

Haftaya lider unvanla giren Kozlu Belediyespor, 8’inci haftada kendisini 4 puan geriden takip eden Ereğli Belediyespor’un konuğu olacak.
Bu maçın ardından lider, ligin ilk devresi sonuna kadar Kastamonu İl Özel İdare (E), 1926 Polatlı Belediyespor (D), Karabük İdmanyurdu (E), Kavaklıderespor (D) ve 1074 Çankırıspor’la (E) 3 puan mücadelesi verecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi