Geçen sezonun şampiyonu Gelikspor, bu sezon da şampiyonluğun en büyük favorisi. Gökhan Konmuş’un çalıştırdığı Süper Amatör Lig ekibi, sezona mağlubiyetle başlasa da sonraki haftalarda bir daha yenilgi yüzü görmedi. 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlikle Gelik, ligin zirvesinde yer alıyor.

SÜPER Amatör Ligde son şampiyon Gelikspor, üst üstte ikinci şampiyonluğu hedef belirledi. Mavi-Beyazlı takım, bu hedef yolunda emin ve sağlam adımlarla ilerliyor.

Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Gökhan Konmuş’un çalıştırdığı Gelik ekibi, 9’uncu haftası geride kalan ligde lider unvana sahip. Sezona henüz hazır olmayan kadrosuyla başlayan ve bunun faturasını 3-0’lık ağır Perşembe Belediyespor yenilgisiyle ödeyen Gelikspor, ardından tamamladığı eksikleriyle toparlanma aşamasına geçti.

Yenilgiyi “kaza” olarak gören Gelikspor takımı, ikinci hafta Alaplı Belediyespor’la oynadığı derbi maçı 3-2 kazanarak yenilgiyi telafi ettiği gibi bir anlamda kendisini de affettirdi.

Alaplı Belediyespor galibiyetiyle çıkışın ilk adımını atan Gelikspor, bir sonraki hafta Çates Işıkspor’la 0-0 berabere kalarak sürpriz bir kayıp daha yaşasa da sonrasında Yenimahallespor (4-1), Akınspor (2-0), Çaydeğirmeni Belediyespor (2-0), Çaycumaspor (1-0), İhsaniyespor (1-0) ve son olarak İstasyon Gemicilerspor (2-0) galibiyetleriyle üst üstte 6 maç hiç kayıp vermedi.

5 puan kaybı yaşadığı ilk 5 haftayı 10 puan ve averaj farkıyla 3’üncü sırada geride bırakan Gelikspor, Çaydeğirmeni Belediyespor galibiyetiyle sonuçlandığı 6’ncı haftada üsteki rakiplerin de kaybetmesi üzerine liderliğe yükseldi. 9’uncu haftaya kadar ilk sıradaki yerini koruyan Gelikspor’da hesaplar, 10 ve 11’inci hafta maçlarını da kazanıp devreye lider unvanla girmek.

Lider, 10’uncu haftada Çatalağzı’nda Muslu Belediyespor, 11’inci haftada sahasında Kilimli Belediyespor’la karşılaşacak.

Takipçisi Kilimli Belediyespor'la aradaki puan farkı yine 2

GEÇEN SEZONUN KOPYASI

GELİKSPOR, şampiyonlukla tamamladığı geçen sezon 9’uncu hafta itibariyle yine ilk sırada yer almıştı. Gelikspor’u bu sezon olduğu gibi o dönem de takip eden takım Kilimli Belediyespor’du. İlginçtir; puantaj sıralamasındaki benzerlik, aradaki puan farkında da kendini gösterdi. Geçen sezon 2 puan farkla 24’e 22 şeklinde sıralanan takımlar, bu sezon da 22’ye 20 olarak yine 2 puan farkla sıralanıyor.

Geçen sezon 9’uncu haftayı 8 galibiyet, 1 mağlubiyetle 24 puan toplayarak lider olarak kapatan mavi-beyazlı takım, 10’uncu haftada Akınspor’la 1-1 berabere kalırken, 11’inci haftada Perşembe Belediyespor’u 4-2 yenerek devreye Kilimli Belediyespor’la birlikte 25’er puanla girmiş, averaj farkıyla ilk sırada yer almıştı.

Gökhan Konmuş ve öğrencileri, bu sezon ilk yarının son iki maçında hiç fire vermeden 28 puana ulaşıp, hem liderliğini korumak, hem de geçen sezonu geride bırakmak istiyor.

Bu arada Gelikspor ile takipçisi Kilimli Belediyespor arasında ilk yarının son haftasında oynanacak derbi müsabakası, son yılların en çekişmeli maçı olacak. İki takım bu hafta kayıp vermezse, derbi maçın skoru ilk yarının liderini belirleyici rol oynayacak.

İki takım arasında geçen sezon oynanan maçlarda Gelikspor’un üstünlüğü var. Gelik ekibi, 4’üncü haftada 28 Ekim 2018 tarihinde Kilimli’de oynanan maçı 4-1, 15’inci haftada 10 Şubat 2019 tarihinde sahasında oynadığı rövanşı ise 3-2 kazanarak rakibi karşısında 2’de 2’lik seri yapmıştı.

Bu sezon ki ilk devre derbisinin sonucunun ne olacağı şimdiden merakla bekleniyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi