2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un altyapısında 2007-2008 yaş grubunun oluşturduğu U14 ve U15 oyuncuları, Kuşadası’nda katıldıkları Yıldızlar Cup’ta şampiyon oldu. Grup aşamasının ardından çeyrek ve yarı finali kayıp vermeden geçen kırmızı-lacivertli gençler, finalde ev sahibi Kuşadasıspor’u da yenerek kupayı havaya kaldırdı.

10 Numara Sportif organizasyonunda düzenlenen Kuşadası Parlayan Yıldızlar Cup büyük bir çekişmeye sahne oldu. Altyapı oyuncularının farklı heyecanlar yaşayıp daha fazla tecrübe kazanmaları adına bu tür özel turnuva, organizasyon ve şampiyonaları kaçırmayan Zonguldak Kömürspor, turnuvaya ayrı bir heyecan kattı.

Metin Aydın ve Muhammet Şaffak’ın antrenörlüğünde oluşturulan takımla turnuvaya iştirak eden Zonguldak Kömürspor, finale kadar yükseldiği organizasyonda Kuşadasıspor’la şampiyonluk mücadelesi verdi. Normal süresi 0-0 biten maçta penaltı atışları sonucu rakibini 5-1 mağlup eden Zonguldak Kömürspor, 5’inci düzenlenen turnuvanın şampiyonu oldu. Finalin ardından kurulan platformda şampiyonluk kupasını havaya kaldıran kırmızı-lacivertli futbolcular, coşkulu bir sevinç yaşadı. Bu arada çok sayıda futbol adamı ve scout ekiplerinin izlediği turnuvada Zonguldak Kömürsporlu yetenekler ortaya koydukları futbolla büyük beğeni toplayıp göze girdi.

Altyapı antrenörleri Aydın ile Şaffak, turnuvanın beklenenden çok daha iyi geçtiğini, önemli kulüpleri geride bırakıp şampiyonluğa ulaşmanın mutluluk verici olduğunu söyledi. Turnuvanın tecrübe ve deneyim açısından çocuklara çok şeyler kattığını dile getiren başarılı iki antrenör, “Sağlam bir altyapıya sahibiz. Bunu Kuşadası’nda bir kez daha gösterdik. Önemli takımların yer aldığı turnuvada birinci olmak büyük bir başarıdır. Şampiyonlukla birlikte oyuncularımızın sergilediği futbol da büyük beğeni topladı. Oynadığımız her maçta alkış aldık. Bu durum bizim için büyük gururdur” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi