Bölgesel Amatör Ligde, Zonguldak temsilcilerinin mücadele ettiği 5’inci grup, Ankara takımlarının kendi arasında çektiği kurayla tamamıyla şekillendi. Ankara Futbol İl Temsilciliği tarafından çekilen kurada, 5’inci gruba 1926 Polatlı Belediyespor, Gölbaşı Belediyespor ve Kavaklıderespor düştü.

Gruptaki diğer takımları, Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor ve Kozlu Belediyespor’un yanı sıra Düzce’den Çilimli Belediyespor, Bartınspor, Sinop’tan 1868 Boyabatspor, Karabük’ten İdmanyurdu ve Adatepe Dökecekspor, Bolu’dan Yeniçağspor, Kastamonu İl Özel İdare ve 1074 Çankırıspor oluşturuyor.

Ankara, Zonguldak, Bartın, Düzce, Sinop, Karabük, Bolu, Kastamonu ve Çankırı olmak üzere 9 ilden 14 takımın şampiyonluk mücadelesi vereceği grup, spor adamları tarafından Bölgesel Amatör Ligin en zor grubu olarak değerlendirildi.

Daha önce 24 Eylül’de başlayacağı duyurulan Bölgesel Amatör Ligde, yeniden düzenlemeye giden TFF Amatör İşler Kurulu, zaman darlığı ve takımların daha fazla çalışma imkanı bulabilmesi için 2022-2023 futbol sezonunun 1 Ekim Cumartesi günü başlamasını kararlaştırdı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi