Birinci Amatör Küme Merkez ve Çaycuma grubunda Süper Amatör Lige yükselecek takımların belli olacağı Play-Off etabında final haftasına girildi. 24 Nisan Pazar günü Fener, Kilimli Ahmet Şerifoğlu ve Çaycuma sentetik sahada oynanacak maçlar sonunda, hem Merkez, hem de Çaycuma grubu şampiyonları Süper Amatör Lige terfi edecek.

Zonguldak İl Hakem Kurulu, şampiyonların belirleneceği maçları yönetecek hakemleri açıkladı. Kurul, Merkez grubunda İnağzıspor-Elvanpazarcıkspor maçına Emir Kılıçarslan, Tersanespor-Capeti Merkez Atölyesispor maçına Emre Kunduracı, Çaycuma grubunda Sefercikspor-Gökçebeyspor maçına Bayram Çiv’i atadı. Çaycuma’da, hiçbir iddiası kalmayan takımlar Kayıkçılar Gençlerbirliği ile Saltukovaspor maçı, kulüplerin mazeret gösterip dilekçe vermeleri üzerine haftalık maç etabından çıkarıldı.

Final heyecanının yaşanacağı bu iki grubun yanı sıra Ereğli’de play-off etabının ilk maçları oynanacak. Pazar günü Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’ndaki maçlarda Sücüllü Yalıboyuspor-Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor maçına Hakan Aydın, Balıspor-Ortacıspor maçına ise Özcan Kılıçkeser atandı.

KUPA KİMİN OLACAK?

Merkez grubunda 6 puanla lider olan Elvanpazarcıkspor’a şampiyonluk için beraberlik yetecek. 3 puanla ikinci sıradaki İnağzıspor yener, iki takım 6’şar puanla bitirirse bu durumda İnağzıspor şampiyon olacak.

Bunun yanı sıra Elvanpazarcıkspor, İnağzıspor ve Capeti Merkez Atölyesispor’un 6’şar puanla bitirme olasılığı var. Bunun için İnağzıspor’un Elvanpazarcıkspor’u, Capeti Merkez Atölyesispor’un da Tersanespor’u yenmesi gerekiyor. Bu neticeler üzerine 3 takım puan puana gelecek. Puan eşitliği halinde üç takım arasında oynanan maçlara göre ekstra puan tablosu oluşturulup şampiyon belirlenecek. Play-Offun “puan ve averaj eşitliği” ile bitirmesi de ihtimaller arasında. Çok zor gibi görünse de gerçekleşmesi halinde söz konusu 3 takım birbirleriyle birer maç daha oynayacak.

Çaycuma grubunda 6’şar puanlı Gökçebeyspor ile Sefercikspor arasındaki maçı kazanan şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Maçın berabere bitmesi halinde puan puana eşitlik devam edeceğinden averaja bakılmaksızın şampiyonu direkt penaltı atışları belirleyecek.

MERKEZ GRUBU FİNAL

24 NİSAN PAZAR

Saat 13.00 Fener sahası: İnağzıspor-Elvanpazarcıkspor (Emir Kılıçarslan, Deniz Kardaş, Atakan Yüzlü)

Saat 13.00 Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı: Tersanespor-Capeti Merkez Atölyesispor (Emre Kunduracı, Tayfun Poyraz, Berivan Arıcan)

ÇAYCUMA GRUBU FİNAL

24 NİSAN PAZAR

Saat 15.00 Çaycuma sentetik: Sefercikspor-Gökçebeyspor (Bayram Çiv, Serkan Köse, İsmail İnam)

EREĞLİ GRUBU 1. HAFTA

24 NİSAN PAZAR

Saat 14.00 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı sahası: Sücüllü Yalıboyuspor-Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor (Hakan Aydın, Tayfun Kurnaz, Furkan Topalahmetoğlu)

Saat 16.00 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı sahası: Balıspor-Ortacıspor (Özcan Kılıçkeser, Yasin Başkaya, Yağız Uzun)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi