2. Ligde, mücadele ettiği Beyaz grupta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor’da yönetim, 29’uncu haftada iç sahada alınan 1-0’lık Kırklarelispor maçının primlerini ödedi. Dün dağıtılan primler, hafta sonu Pazarspor’la deplasmanda oynanacak kritik maç öncesi futbolcularda moral-motivasyonu artırdı.

Zonguldak Kömürspor yönetimi, Kırklarelispor’la 29’uncu haftada Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanan iç saha maçı öncesi futbolcu başına 6 bin TL prim koymuştu. Bu rakam aynı zamanda iç sahada sezonun en yüksek galibiyet primi olarak öne çıktı.

5 Mart Cumartesi günü oynanan maçta taraftarın da desteğini arkasına alan Zonguldak Kömürspor, Ercüment’in 65’inci dakikada attığı golle kritik mücadeleden 1-0 galip ayrıldı. 7 hafta aradan sonra gelen galibiyetle çıkışa geçen kırmızı-lacivertli takımın ortaya koyduğu performans ve skor başarısının karşılığı olan prim, dün yönetim tarafından futbolcuların kişisel hesaplarına yatırıldı.

Futbolcu, teknik ekip ve personel olmak üzere 150 bin TL’yi bulan toplam prime, Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Nejdet Tıskaoğlu 10 bin TL’yle katkı sağladı.

Kırklarelispor galibiyetinin primleriyle maddi sorumluluk yükünü üzerinden atan Zonguldak Kömürspor yönetiminin önünde ödemesi gereken bir galibiyet primi daha var.

9 Mart Çarşamba günü deplasmanda Uşakspor’la oynanan erteleme maçında alınan 3-0’lık galibiyet primini henüz dağıtmayan yönetim, bu maçın yanı sıra 20 Mart Pazar günü Rize deplasmanında oynanacak Pazarspor maçının da kazanılması halinde iki maçın primini bir bütün halinde ödeyecek.

Farklı ödeme yöntemi üzerine Zonguldak Kömürspor yönetimi, şimdiden maddi kaynak arayışı içine girdi.

KALAN MAÇLARDA BİLET ÜCRETLERİ

YİNE ÜCRETSİZ OLACAK

Öte yandan, Kırmızı-Lacivertli yönetimin Kırklarelispor maçı öncesi ücretsiz yaptığı iç saha biletleri, geçerliliğini kalan iç saha maçlarında da koruyacak. Tribüne fazla sayıda taraftar çekme adına alınan karar doğrultusunda kırmızı-lacivertli taraftar, 26 Mart Cumartesi günü Amed Sportif, 30 Mart Çarşamba günü Kırşehir Belediyespor, 10 Nisan Pazar günü 1928 Bucaspor, 24 Nisan Pazar günü 24 Erzincanspor ve 7 Mayıs Cumartesi günü Isparta 32 Spor’la oynanacak maçlara bilet ücreti ödemeyen girecek.

Kırklarelispor maçında sağlanan tribün bütünlüğünü bu maçlarda da sağlamak isteyen Zonguldak Kömürspor yönetimi, saha ve seyirci avantajını iyi kullanıp 5 maçta 10 puan ve üzerine çıkmayı hedefliyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi