3 sezondur Zonguldak Kömürspor bünyesinde yer alan Egemen Yaylı, Erzincanspor gibi zor deplasmanda eldivenleri ağabeyi Sinan Ören’den devraldı, 90 dakikalık performansıyla eldivenlerinin hakkını verdi.

Deplasmanda lig ikincisi Erzincanspor’u 1-0 mağlup ederek haftanın sürpriz skoruna imza atan Zonguldak Kömürspor’da, zorlu müsabakada kaleyi koruyan genç eldiven Egemen Yaylı’nın performansı beğeni topladı.

Ligde 5, deplasmanda 12 maçtır galip gelemeyen Zonguldak Kömürspor, bu şansızlığını Erzincanspor deplasmanında kırdı. 30’uncu dakikada Haluk Türkeri’nin penaltıdan attığı golle karşılaşmayı 1-0 kazanan kırmızı-lacivertli takım, uzun haftalar sonra hem lig, hem deplasman sessizliğini bozmayı başardı.

3 sezondur Zonguldak Kömürspor’da yer alıyordu

Bu maçta ayrıca kalede bir ilk yaşandı. Maça ilk 11’de başlayan kaleci Sinan Ören’in ısınma hareketleri yaptığı sırada kasığından sakatlanması üzerine kaleye 21 yaşındaki genç eldiven Egemen Yaylı geçti. 2018-2019 sezonunda Kuşadasıspor’dan transfer edilen Egemen, 2,5 sezon aradan sonra ilk kez forma fırsatı buldu.

Kaleci antrenörü Ümit Yavuz’un maça çok iyi hazırlayıp konsantre ettiği genç 1 numara, 90 dakikalık performansıyla büyük beğeni kazandı. Erzincanspor’lu futbolcuların genç ve acemi düşüncesi taşıyıp maç boyunca uzaktan şutlarla üzerine oynadığı Egemen, bir-iki ufak hatası dışında tam tersine sanki uzun yıllar kalede oynuyormuşçasına rahat ve özgüveni yüksek hareketleriyle dikkat çekti.

43’üncü dakikada rakibin geliştirdiği atak sırasında kontrolsüz çıkarak penaltıya sebebiyet vermesine karşın vuruş esnasındaki yüksek konsantrasyonu ve sezgileriyle ön plana çıkan Kömürsporlu kaleci, köşeye giden topun çerçeveyle buluşmasına engel oldu. Bu kritik kurtarışıyla rakibin beraberliği yakalamasına izin vermeyen genç eldiven, sonraki dakikalarda savunma oyuncularının da yardımıyla iyi bir maç çıkararak galibiyete önemli ölçüde katkı sağladı.

Maçın ardından ağabeyleriyle birlikte galibiyetin sevincini yaşayan Egemen, ayrıca ilk kez 11’de çıktığı maçı gol yemeden tamamlamanın gururunu yaşadı.

Egemen Yaylı’nın performansı, en çok sakatlık nedeniyle oyuna devam edemeyen kaleci Sinan Ören’i sevindirdi. Sinan, maç sonrası kendisini aratmayan genç meslektaşını tebrik etti.

Öte yandan, kaleci antrenörü Ümit Yavuz da genç öğrencisinin sergilediği performanstan son derece memnun kaldı. Göreve başladığı ilk günden bu yana Egemen’e güvenini ortaya koyan ve sıklıkla üzerinde duran Yavuz, her an oynayacakmış gibi fizik ve mental yönden hazır tuttuğu öğrencisini zorlu deplasman maçındaki performansından ötürü kutladı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi