Zonguldak’ta, 1955 yılında kurulan ilçe takımı Kozlu Belediyespor, kuruluşunun 67’nci yılında hedefini 3. Lig olarak belirledi. Yeşil-Beyazlı yönetim, kadro yapılanmasını bu hedef doğrultusunda titiz bir şekilde sürdürüyor.

Geçen sezon Süper Amatör Ligde şampiyon olarak 5 yıl aradan sonra Bölgesel Amatör Lige yükselen Kozlu Belediyespor, yarı profesyonel olarak adlandırılan ligde misafir kalacak. Yeşil-Beyazlı takımda asıl hedef noktası TFF 3. Lig.

3. Ligde en son 1997-1998 sezonunda mücadele eden, 32 haftalık maraton sonunda 33 puanla 16’ncı sırada yer alarak amatör kümeye düşen Kozlu Belediyespor, tam 24 yıldır profesyonel lig özlemi çekiyor. Bu özlemi 2022-2023 sezonunda bitirmek isteyen ilçe takımı, camia olarak kenetlendi. Kozlu Belediye Başkanı aynı zamanda Kulüp Başkanı Ali Bektaş, kenetlenme olgusunun başrolünü oynuyor.

Futbolun içinden gelen, daha önce Zonguldakspor’da uzun yıllar yöneticilik yapan Bektaş, üstlendiği ağabey sorumluluğuyla birlikte camiaya ve yeşil-beyazlı kulübe yön verecek. Bektaş’ın özellikle maddi ve manevi yönden sağladığı ve ilerleyen süreçte sağlayacağı destek, belirlenen 3. Lig hedefi doğrultusunda oluşturulmaya çalışılan iyi ve kaliteli kadronun eksiksiz kurulması için bir hayli önem taşıyor.

İYİ YOLDA İLERLİYORLAR

Yönetim bazında üst düzeyle oluşturulan birlik-beraberlikle tamamen 3. Lig’e odaklı yola koyulan Kozlu Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig takımları arasında şuanda transferde en hareketli takımların başında geliyor.

Başkan Ali Bektaş’ın tam yetki verdiği İkinci Başkan Deniz Yayalar tarafından titiz bir şekilde yürütülen transfer çalışmaları problemsiz bir şekilde ilerliyor. Bölgesel Amatör Ligde “şampiyon” unvana sahip tecrübeli teknik adam Harun Aydoslu’yu takımın başına getirerek nokta atış yapan Yayalar, artan futbolcu maliyetlerine rağmen transferde de şuana kadar hocanın alınmasını istediği tüm futbolcuları kadroya dahil ederek firesiz bir iş çıkardı.

Kadronun yüzde 60-70’lik bölümünü oluşturan Yayalar, geri kalan bölümdeki açığı yine nokta transferlerle kapatıp transfer dosyasını kapatacak. Kamp döneminde eğer ihtiyaç doğarsa, ekonomik şartlar sonuna kadar zorlanıp bir ya da iki ekstra transfer yapılarak kadroya son şekli verilecek.

Öte yandan, Kozlu Belediyespor şuana kadar yaptığı transferlerle adından sıkça söz ettiriyor. Bölgesel Amatör Lig camiasında adı öne çıkan takımlar arasında yer alan yeşil-beyazlılar, spor adamları tarafından “favori” olarak gösteriliyor.

İkinci Başkan Deniz Yayalar, Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın destekleriyle Kozlu’ya yakışır bir takım oluşturmaya çalıştıklarını dile getirirken, eksik mevkileri tamamlamak için şartları sonuna kadar zorladıklarını, kulübün bütçesi, hedef ve yapısına uygun futbolcuları yakın zamanda kadroya dahil ederek ortaya güzel bir takım çıkaracaklarını söyledi.

KOZLU, BÜYÜYEN VE GELİŞEN BİR ŞEHİR.

BUNU  FUTBOLDA DA GÖSTERECEĞİZ... 

Yeşil-Beyazlı Başkan, maddi-manevi desteğini esirgemeyen Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’a teşekkür ederken, “Çıkmış olduğumuz bu yolda hedef noktamız 3. Ligdir. Camiamızın uzun yıllar hasret çektiği 3. Ligi güzel Kozlu’muza getirmek istiyoruz. Kozlu Belediye Başkanımız Ali Bektaş’ın da bizim de camianın da en büyük hayali budur. Yeni sezonda bu hayalin peşinden koşacağız. Bu yolda en büyük destekçimiz Başkanımız Ali Bektaş’tır. Bize hiçbir zaman maddi-manevi desteğini esirgemeyen Başkanımıza, Kozlulular adına teşekkür ediyorum. Yolun sonu inşallah 3. Lig olacak. Kozlu, hızla büyüyen ve gelişen bir şehir. Bu gelişimi futbolda da göstermek istiyoruz. Kozlu ilçesine 3. Lig çok yakışır. 24 yıl sonra bu şehre profesyonel lig sevinci yaşatmak istiyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi