Süper Amatör Lig’den Bölgesel Amatör Lig’e yükselecek takımın belli olacağı play-off etabında her geçen hafta artıyor. 6’ncı haftası geride kalan grupta Kozlu Belediyespor ile Gelikspor çekişiyor. Bitime 4 hafta kala iki takım arasındaki puan farkı sadece 1.

Lider takımın direkt Bölgesel Amatör Lige terfi edeceği play-offta 6’ncı hafta maçları Gelik ve Çaycuma’da oynandı. Çaydeğirmeni ligde çekildiği için Yenimahalle-Çaydeğirmeni Belediyespor maçı oynanmadı. Yenimahalle 3-0 hükmen kazandı.

İlk yarıyı 5’te 5’lik galibiyet serisiyle lider tamamlayan Kozlu Belediyespor, ikinci yarının açılış maçında Çaycumaspor’un konuğu oldu. 1-1 berabere biten maç üzerine Kozlu, play-off etabında ilk puan kaybını yaşadı. Bu beraberlik üzerine yeşil-beyazlı takım puanını 16’ya çıkararak liderliğini sürdürdü.

Bu sırada sahasında Akınspor’u konuk eden Gelikspor, 3-1’lik skorla galibiyete ulaştı. Play-Off’ta 5’inci galibiyetini elde eden mavi-beyazlı takım puanını 15’e yükseltti ve lider Kozlu’yla aradaki puan farkını 1’e indirdi.

1’er puan farkla sıralanan bu iki takım, play-off etabının kalan bölümünde kıyasıya bir yarış içinde olacak. Zirvede başa baş kalan bu iki takımı zorlayan 3’üncü bir takım yok. 7 puanla 3’üncü sıradaki Çaycumaspor’un ilk ikiyi yakalama şansı çok zor.

Kozlu Belediyespor play-offun kalan bölümünde 30 Mart Çarşamba Yenimahallespor (E), 3 Nisan Pazar Çaydeğirmeni Belediyespor (E), 6 Nisan Çarşamba Gelikspor (D), 10 Nisan Pazar Akınspor’la (E) karşılaşacak. 3 Nisan’daki Çaydeğirmeni Belediyespor maçı, Çaydeğirmeni’nin ligden çekilmesi nedeniyle 3-0 hükmen kazanılacak.

Gelikspor’un maç fikstürü ise, 30 Mart Çarşamba Çaydeğirmeni Belediyespor (E), 3 Nisan Pazar Çaycumaspor (D), 6 Nisan Çarşamba Kozlu Belediyespor (E) ve 10 Nisan Pazar Yenimahallespor (D) şeklinde.

Hafta arası maçında Çaydeğirmeni Belediyespor’la karşılaşacağı için oynamadan 3 puan alacak Gelikspor haliyle 3 Nisan’daki Çaycumaspor maçına odaklanmış durumda.

İki takım arasında 6 Nisan Çarşamba günü Gelik sahasında oynanacak maç, zirvede düğümü çözen maç olacak. Eğer iki takım bu maça kadar puan kaybetmezse, 9’uncu haftaya denk gelen zirve düellosu şampiyonluğa dair belirleyici bir rol alacak.

Öte yandan play-offun 7’nci haftasına 30 Mart Çarşamba günü oynanacak maçlarla devam edilecek. Hafta arası maçlarında Akınspor-Çaycumaspor, Kozlu Belediyespor-Yenimahallespor karşı karşıya gelecek. Gelikspor, Çaydeğirmeni Belediyespor karşısında 3-0 hükmen kazanacağı için puanını otomatikman 18’e çıkaracak.

30 MART ÇARŞAMBA

Saat 15.00 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Akınspor-Çaycumaspor

Saat 15.00 Kozlu sahası: Kozlu Belediyespor-Yenimahallespor

Çaydeğirmeni Belediyespor- Gelikspor: 0-3 (Hükmen)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi