KLASMAN HAKEMLERİ SINAV MARATONUNDA

*** Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından 2019-2020 sezonu için klasman hakemlerine yönelik atletik test sınavı yapılacak.3'üncü bölgede bulunan Zonguldak’tan 1’i kadın 15 hakem sınavda ter dökecek.

MERKEZ Hakem Kurulu’nun her yıl sezon önceleri periyodik olarak yaptığı FIFA fiziksel yeterlilik atletik test sınavı için geri sayım. MHK tarafından açıklanan sezon öncesi sınav takvimine göre klasman hakemlerini kapsayan sınav, 23 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek. Zonguldaklı klasman hakemleri, Ankara, Kayseri, Yozgat, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük, Çorum, Nevşehir, Kırşehir, Sivas, Çankırı, Kastamonu ve Kırıkkale bölgesi hakemleriyle birlikte Başkent Ankara’da ter dökecek.

FIFA Fiziksel Yeterlilik Atletik test sınavı, klasman hakemleri için büyük önem taşıyor. UEFA kriterlerine göre etaplar halinde koşacak hakemlerin fiziksel yeterliliklerinin görüleceği koşularda hakemlerden 6 x 40 ve 40 x 75, yardımcı hakemlerden de 5x30 ve 40 x 75 koşmaları istenecek. Söz konusu mesafeleri istenilen sürede koşamayan hakemler, bir sonraki sınava kadar profesyonel lig maçlarında görev alamayacak.

Başkent Ankara’daki sınava Zonguldak’tan Hakan Ergin, Eren Gökmen, Emir Kılıçarslan, Taygun Tasalı, Sinan Günaydın, Esra Arıkboğa, Esim Aydemir, Mücahit Karakurt, Oğuzhan Keçeci, Arif Emre Harmanbaşı, Ayhan Uğurlu, Erdinç Yaman, İbrahim Kandemir, Onur Akdağ, Taner Köse olmak üzere 15 hakem katılacak.

Klasman, klasman yardımcı, bölgesel, bölgesel yardımcı ve kadın bölgesel yardımcı hakem kokartına sahip hakemler, uzun zamandır Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda sürdürdükleri sınav hazırlıklarını tamamladı. Test koşularını başarıyla geçen hakemlerin sınavı firesiz tamamlamaları bekleniyor.

GÖZLEMCİLERE EĞİTİM SEMİNERİ

Bu arada MHK’nin hazırladığı sezon öncesi sınav ve eğitim programına gözlemciler de dahil olacak. Sınav mesaisinin ardından hakemler, klasman ve bölgesel gözlemciler eğitim seminerine katılacak. MHK, seminere katılmayı şart koştu.

Zonguldak’ı 2019-2020 sezonunda klasman gözlemci kadrosunda Evren Atış ile İlkay Güner, bölgesel gözlemci kadrosunda Erol Pesen, Halil Hakan Başer, Osman Ender Bulut, Mustafa Dalman, Serkan Keleş temsil edecek.

Söz konusu gözlemciler, hakemlerle birlikte eğitim seminerine katılarak yeni sezon öncesi bilgileri güncelleyecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi