Mart ayında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızlı bir şekilde kendini gösteren koronavirüs salgınından korunmak için 3 aya yakın süre evlerinde izole olan vatandaşlar, kontrollü normal yaşama dönüşle birlikte pist ve spor alanlarına akın etti.

“Spor yap, zinde ve sağlıkla kal” düşüncesiyle hareket eden vatandaşlar, kapalı alanda spordan çok açık alanda yürüyüş ve koşuyu tercih ediyor.

Bu kapsamda, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün sağlıklı yaşam yürüyüşü için her gün sabah 06.00-10.00, akşam ise 18.30-00.00 saatleri arasında halka açık tuttuğu Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın atletizm pisti de, genci yaşlısı, büyüğü küçüğü ayırt etmeden 7’den 77’ye herkesin adeta uğrak yeri oldu.

Tartan ve 8 kulvarlı atletizm pistinde yürüyüş ve koşu yaparak zinde kalmaya çalışan vatandaşlar, ayrıca pandemi döneminde alınan kilolardan hızlı bir şekilde kurtularak eski sağlıklı günlere geri dönüyor.

Sağlıklı yaşama kartlı sistem

Kontrollü yaşamla birlikte yoğunluğun arttığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’na sağlıklı yaşam için de olsa artık kimse elini kolunu sallaya sallaya giremeyecek. Gençlik Spor İl Müdürlüğü, devam eden virüs riskine tedbir ve statta kontrolü daha rahat sağlamak için kart sistemi getirdi. 25 Haziran’dan itibaren sağlıklı yaşam için piste gelen vatandaşlara güvenlik tarafından kart sorulacak. Karta, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün hazırladığı “Yaşam Boyu Spor” formunun doldurulup teslim edilmesiyle sahip olunacak. Bu karta sahip olmayan her kim olursa olsun, kesinlikle pistte alınmayacak.

Öte yandan, sağlıklı yaşam yürüyüşüyle birlikte bireysel ve özel antrenmanlar için de pistin tercih edilmesi, özellikle akşam saatlerinde vatandaş yoğunluğunun artmasına neden oldu. Bunun üzerine Gençlik Spor İl Müdürlüğü, yürüyüş ve koşu sırasında maske ve sosyal mesafede mümkün olduğunca dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Pistin belli bölümü yenilenecek

2012 yılında mavi renk ve 8 kulvarıyla ilk olma özelliği taşıyan tartan zeminli atletizm pisti, zemin yenileme ve istinat duvarı yapım işiyle birlikte yenilecek.

Uluslar arası standartlara sahip olan 2015 yılında kapalı tribün yapım aşamasında büyük hasar gören pist, Gençlik Spor Bakanlığı’nın aktaracağı ödenekle birlikte eski halini alacak. Yalnız, pist yenileme projesi pistin tamamını kapsamıyor. Hasar gören yerlerin yenilenmesi içerikli proje dosyasının tamamlanmasının ardından pistte yerel ve ulusal düzeyle yarışmalara kaldığı yerden devam edilecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi