Zonguldak Kömürspor’un mücadele ettiği 2. Lig Beyaz grupta 9’uncu hafta, dün oynanan Çarşamba maçlarıyla tamamlandı. Ankara Demirspor-Kocaelispor ve Sancaktepe FK-Çorum FK maçları, Ankara Demirspor ve Çorum FK takımlarında görülen covid-19 vakaları nedeniyle oynanmadı. Bu takımların 14 günlük karantina süreci devam ettiği için 14 Kasım Cumartesi günü oynanması planlanan Afyonspor-Ankara Demirspor ve Çorum FK-Amed Sportif maçları da ileri bir tarihe ertelendi. Bu ertelemelerle birlikte Beyaz grupta bugüne dek ertelenen maç sayısı 8’e çıktı. Söz konusu maçların hangi tarihte oynanacağı ilerleyen günlerde Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanacak.

ANKARA DEMİRSPOR’UN 3 MAÇI ERTELENDİ!

Beyaz grupta koronavirüs salgınından şuana kadar en çok etkilenen kulüp Ankara Demirspor oldu. Başkent ekibi, hem takım içinde, hem de rakip takımda görülen covid-19 vakaları nedeniyle 3 maç geriden geliyor. 6’ncı haftada Sarıyer, 9’uncu haftada Kocaelispor, 10’uncu haftada Afyonspor maçları ertelenen Ankara ekibi, tekrar lige dönmek için pozitif vakaların iyileşme sürecini bekliyor.

Ankara Demirspor’un yanı sıra grupta Sancaktepe FK’nın 2, Çorum FK’nın 2, Sarıyer’in 2, Kahramanmaraşspor’un 2, Zonguldak Kömürspor, Gümüşhanespor ve Kocaelispor 1’er maçı covid-19 nedeniyle ertelendi.

COVİD-19 ENGELİNE TAKILAN MAÇLAR

6.hafta: Ankara Demirspor-Sarıyer

7.hafta: Sancaktepe-Sarıyer, Kahramanmaraş-Zonguldak Kömürspor

8. hafta: Gümüşhanespor-Kahramanmaraş

9. hafta: Ankara Demirspor-Kocaelispor, Sancaktepe FK-Çorum FK

10. hafta: Afyonspor-Ankara Demirspor, Çorum FK-Amed Sportif

Hafta arası mesaisinden çıkan takımlar iki gün sonra 10’uncu hafta mücadelesi verecek

YİNE BİR CUMARTESİ SINAVI

Beyaz grupta 10’uncu hafta maçları 14 Kasım Cumartesi günü oynanacak. Maçların tamamı kış saati uygulaması nedeniyle 13.00’te başlayacak. Cumartesi maçlarına Manisa, Zonguldak, Kocaeli, Sarıyer, Gümüşhane, Bursa İnegöl ve Ankara ev sahipliği yapacak. Bu hafta BAY hakkı sırası Niğde Anadolu FK’nın.

Merkez Hakem Kurulu (MHK), söz konusu maçlarda görev yapacak hakemleri açıkladı. Birbirinden zorlu maçlarda Ankara’dan Alper Akarsu, Adana’dan Tarık Güldal, İzmir’den Erdem Temel, Çorum’dan Celal Bayraklı, İstanbul’dan Ozan Ergün, Antalya’dan Batuhan Kolak, Kocaeli’den Tunç Özdemir düdük çalacak.

10’uncu haftanın maçları ve hakemler şöyle:

Saat 13.00 Mümin Özkasap Spor Tesisleri: Manisa FK-Kahramanmaraş (Alper Akarsu-Ankara)

Saat 13.00 Devrek İlçe Stadı: Zonguldak Kömürspor-Şanlıurfaspor (Tarık Güldal-Adana)

Saat 13.00 Kocaeli Stadı: Kocaelispor-Sancaktepe FK (Erdem Temel-İzmir)

Saat 13.00 Yusuf Ziye Öniş Stadı: Sarıyer-Erzincanspor (Celal Bayraklı-Çorum)

Saat 13.00 Gümüşhane Stadı: Gümüşhanespor-Hekimoğlu Trabzon (Ozan Ergün-İstanbul)

Saat 13.00 İnegöl İlçe Stadı: İnegölspor-Ergene Velimeşe (Batuhan Kolak-Antalya)

Saat 13.00 Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı: Hacettepespor-Uşakspor (Tunç Özdemir-Kocaeli)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi