Türkiye Futbol Federasyonu tarafından geçen hafta 18 Temmuz’da kaldığı yerden yeniden başlayacak açıklamasının ardından 3,5 aylık aranın Zonguldak’a gelerek idmanlara başlayan Zonguldak Kömürsporlu futbolcular, bugün yeniden gözden geçirilen ve tescille sonuçlanan karar üzerine Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yapılan son idmanın ardından Zonguldak’a veda etti.

Teknik direktör Serkan Afacan yönetiminde bir saate yakın süren eğlenceli antrenmanın sonunda tüm futbolcular birbirleriyle helalleşerek şehirden ayrıldı.

Afacan’dan duygusal konuşma

Teknik direktör Serkan Afacan, vedalaşma sırasında futbolcuları bir araya toplayarak veda konuşması yaptı. Teknik direktör unvanıyla ilk kez görev aldığı Zonguldak Kömürspor’da keyifli ve güzel bir sezon geçirdiğini dile getiren Afacan, öğrencilerine övgü dolu sözlerde bulundu.

Futbolcuları, kulüpteki kısıtlı imkanlara rağmen göstermiş oldukları mücadele, duruş, karakter, coşku ve takımdaşlık ruhu dolayısıyla kutlayan Afacan hoca, “Hepinize bir sezon boyunca göstermiş olduğunuz mücadele, duruş, karakter, coşku, takımdaşlık, abilerin abidaşlığı, küçüklerin kardeşliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Zonguldakspor’u, camiayı ve şehri en iyi şekilde temsil ettiniz. Övgüyü hakediyorsunuz. Bu ailenin parçası olmaktan hep mutluluk duydum. Sizlerle çalışmaktan mutlu oldum. İlk teknik direktörlük deneyimimde sizin gibi bir ekiple çalışmak beni gerçekten çok mutlu etti. Lig bugün itibariyle tescil edildi. Bu bir bitiş değil. Aslında bu bir başlangıç. Çok önemli değerler kazandık. Hem kendi adıma kazandım, hem sizlerin adınıza kazandığınızı düşünüyorum. Sinan’ın “32 yaşından sonra ayağımı ne kadar iyi kullandığımı gördüm” demesi. Yiğit arkadaşımız başta olmak üzere uzun süre futbol oynamadan aramıza katılan arkadaşlarımız var. Onların mücadelesi, dinamizmi her zaman takımı ayakta tuttu. Gençler önemli kazanımlarımız oldu. Keyifli ve güzel bir seneydi. Hepinizde yollarımız eminim ki bir gün yine kesişecektir. Buna adım gibi eminim. Bunun Zonguldak Kömürspor çatısı altında devam etmesini istiyorum. Koşullar yerine getirildiği sürece bu şehrin, bu takımın çok daha iyi yerlere geleceğine düşünüyorum. Bunda sizin de payınızın olacağına inanıyorum.  Bu tabi yöneticilerimizin alacağı bir karardır. Sizlerle çalışmak çok büyük keyif ve güzellikti. Hepinizin ayağına sağlık” dedi.

"Hepiniz bir değersiniz"

Kaptan Sinan ise, imkansızlara rağmen güzel bir sene geçirdiklerini dile getirerek, “Bu kadar imkansızlıklara rağmen gerçekten güzel ve iyi bir sezon oldu. Hepiniz bana çok yardımcı oldunuz. Size teşekkür ediyorum. Kaptan olarak kulüple sizler arasında köprü olmaya çalıştım. Kişisel olarak hepiniz bir değersiniz. Yeni sezonda her şey gönlünüzce olsun” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi