Elmas’ın golcü orta sahası, koronavirüs salgını nedeniyle oynanıp oynanmayacağı belirsizliğini koruyan amatör futbol liglerinde top koşturan meslektaşlarına destek çıktı. 7 numara, aylardır boşta olan amatörlerin evlerine ekmek götüremediğinin altını çizerek, amatör futbol liglerinin biran önce başlatılmasını istedi.

Zonguldak Kömürspor’un sol orta oyuncusu Emre Kara, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki idman sonrası ŞAFAK SPOR'A konuştu. Golcü orta saha, uzun süredir gündemi meşgul eden amatör futbol liglerinin oynanıp oynanmayacağı konusuyla ilgili görüşlerini aktardı.

Kendisinin amatörden geldiğini, amatör futbolcuların yaşadığı sıkıntıları en iyi bilenlerden biri olduğunu dile getiren Kara, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu’na seslenerek aylardır boşta olan amatör futbolcuların evlerine ekmek götüremediğini, dolayısıyla amatör futbol liglerinde 2020-2021 sezonunun biran evvel başlatılması gerektiğini belirtti.

Amatör meslektaşlarına üzülüyor

AMATÖR FUTBOL LİGLERİ OYNANSIN

Lacivert-Kırmızılı futbolcu, bir çok yakın dost ve akrabasının amatör futbol oynadığını, haliyle amatör futbol ligleriyle ilgili süreci yakından takip ettiğini belirtti.

Kendisinin amatörün en dibinden geldiğini ve amatör futbolcuların yaşadığı sıkıntıları en iyi bilenlerden biri olduğunu vurgulayan Emre Kara, “Amatörde oynayan birçok akrabam, arkadaşım, dostum var. Ben de amatör futbolcuydum, amatörün en dibinden geldim. Onların yaşadığı sıkıntıyı en iyi bilenlerden biriyim. Aylardır evlerine ekmek götüremiyorlar. Çok üzülüyorum. Yazık günah. Biz profesyoneller bir şekilde futbola devam ediyoruz. Peki aylardır boşta olan amatörlerin durumu ne olacak? Buna biran evvel çözüm bulunmasını istiyorum. Lütfen yetkili kişiler biraz empati yapsınlar ve duyarlı davransınlar. Amatörden yetişen futbolcu olarak bu duruma sessiz kalamazdım. Çünkü bizler futbol oynarken, amatörlerin oynayamamasına vicdanım el vermiyor” dedi.

Geç toplanmamıza rağmen 2 maçta 4 puan çok güzel

SERİMİZ SÜRECEK

Kömürsporlu solak oyuncu, ligde geride kalan iki haftalık süreci de değerlendirdi. Kara,15 günlük hazırlık kampıyla lige girdiklerini, buna rağmen 2 maçta 4 puanla çok iyi başlangıç yaptıklarını ifade ederek, “Rakiplerimize göre çok geç toplandık. 15 günlük çalışmayla ilk maçımızı oynadık. Fizik eksikliğimizi hocamızın iyi motivesi ve adapte etmesiyle kapattık. Bu durum skora çok iyi yansıdı. İnegölspor’la berabere kaldık, Niğde Anadolu FK’yı yendik. 2 maçta 4 puan başlangıç açısından çok güzel. Puan serimizi hafta sonu Ergene Velimeşe karşısında sürdüreceğiz” dedi.

Kara, Niğde Anadolu FK'ya attığı gole ilişkin olarak da, “1 yıl sonra geldiğim Zonguldak Kömürspor’da iç sahadaki ilk maçta ilk gol sevinci yaşadım. Güzel futbolu golle süslemek tabii ki de çok iyi. Fakat golden ziyade takımın kazanması önemliydi. Gol atıp kaybetseydik bu beni çok üzerdi. Golle birlikte gelen galibiyet bendeki sevinci iki katına çıkardı. Puanlar geldikçe özgüvenimiz artıyor. Fizik-kondisyon açığımızı da kapatınca ortaya daha güzel futbol ve neticeler çıkacaktır.” diye konuştu.

Ergene Velimeşe maçından puan ya da puanlarla döneceğiz

HOCAMIZ DA BİZ DE MAÇ MAÇ DÜŞÜNÜYORUZ

Emre Kara, 3’üncü haftada Ergene Velimeşespor maçıyla ilgili aktardığı düşüncelerinde, “Hocamız da biz de maç maç düşünüp, maç maç ilerliyoruz. Uzun vadeli bir hedef planlamamız yok. Sadece maç maç hedef belirliyoruz. Böyle gidersek daha başarılı olacağız. Önümüzde Ergene Velimeşespor maçı var. Rakibin hiç puanı yok. Bu duruma kesinlikle aldanmıyoruz. Rehavet asla yok. Aksine rakibimizi çok ciddiye alıyoruz. Puan ya da puanlar alıp döneceğiz. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi