TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun kısa bir süre önce açıkladığı statü formatına göre 2. Lig'de grup liderlerini direkt 1. Lige alınması üzerine, matematiksel olarak şampiyonluk iddiası bir hayli fazla olan Kırmızı grup ikincisi Ankara Demirspor Kulübü kararı proteste edip takımı ligden çekti.

Kırmızı grupta 60 puanla ilk sırada yer alan Bandırmaspor’u 3 puan geriden takip eden Ankara Demirspor Kulübü, TFF’nin yanlış karar verdiğini ileri sürüp ligden çekildiği açıkladı. 

Kulüpten yapılan açıklamada, “TFF'nin doğru bulmadığımız kararları nedeniyle ligden çekiliyor, profesyonel futbol şubemizi kapatıyoruz” şeklinde ifadeler kullanıldı.

Ankara Demirspor, 20-28 Temmuz tarihleri arasında tek maç eleme usulüne göre Antalya’da oynanacak Play-Off’ta, çeyrek final maçında Sakaryaspor’la karşı karşıya gelecekti.

Bu sezon şampiyonluğa çok yaklaşmasına rağmen pandemi dolayısıyla hazırlanan statü formatına takılan Ankara Demirspor’da geride kalan 28 haftalık süreçte Zonguldak Kömürsporlu eski futbolcular Kamil İçer, Tahir Babaoğlu ve Hasan Küçcük banko forma giymişti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi