Zonguldak Kömürspor’un eski forvet oyuncusu Tahir Babaoğlu, lacivert-kırmızılı takımdan ayrıldıktan sonra hızlı bir yükseliş trendine geçti. Ankara Demirspor’da 1,5 sezonda 30 gole imza atan 28 yaşındaki forvet, özellikle bu sezon ki performansıyla 1. Lige transfer yaptı.

Zonguldak Kömürspor’da 1 yıl geçiren Tahir Babaoğlu, lacivert-kırmızılı takımdan ayrıldıktan sonra kariyer zirvesi yaptı. 2017-2018 sezonunun devre arasında geldiği Zonguldak Kömürspor’da fazla şans bulamayınca 2018-2019 sezonunun devre arasında ayrılık kararı alan Tahir, bir başka 2. Lig ekibi Ankara Demirspor’a transfer oldu.

Başkent serüveni kariyerini değiştirdi

Ankara Demirspor’da yarım sezonun ilk dönemde 16 maçta 11 gol atarak kendini gösteren Tahir, bu sezon yoluna yine Başkent ekibiyle devam etti. Başarılı bir sezon geçiren eski tanıdık forvet, 2. Lig Kırmızı grupta lig, play-off yarı final ve finalde tamamı ilk onbir 29 maçta görev alarak 2 bin 536 dakikalık performans süresi ortaya koydu. İstikrarlı futbolunun yanı sıra Tahir, söz konusu bu maçlarda 19 gol atarak takımına büyük katkılar sağladı.

Attığı gollerle 2. Ligde sayılı golcüler arasına giren Tahir’in bu performansı transferine de yansıdı. Birçok kulübün golcü listesinde yer alan Kömürsporlu eski futbolcu, bir üst lige transfer yaptı. Golcü, kendisine iyi bir transfer teklifi sunan PTT 1. Lig ekibi Ankara Keçiörengücüspor'la anlaşmaya vardı. Başkent ekibi , golcüyle 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Golcü ismi kadrosuna dahil ederek gücüne güç katan 1. Lig ekibinden transfere ilişkin, “Ankara Keçiörengücü olarak kalitesine çok inandığımız oyuncuyu kadromuza kattık. Bu transferle kadromuz daha da güçlendi.” denildi.

Tahir Babaoğlu, Zonguldak Kömürspor’da yarım sezonluk ilk dönemde 6’sı ilk onbir 14 maçta 958 dakika süre alırken sadece 1 gole imza atmıştı. 2018-19 sezonuna yine Zonguldak ekibinde başlayan Babaoğlu, lig ve kupada 6’sı ilk onbir 14 maçta 655 dakika görev aldı ve 2 gol kaydetti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi