Zonguldak Kömürspor’la bağını koparan kaleci Taha’nın yeni adresi Hacettepespor oldu. Başkent ekibi, transferi “Yuvana hoş geldin Taha” sözleriyle duyurdu.

2. Lig Beyaz grupta küme düşmeme mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor’a veda eden kaleci Taha Cengiz Demirtaş, eski takımı Hacettepespor’a geri döndü.

Zonguldak Kömürspor’da yarım sezon geçiren Taha, devre arası kam döneminde ayrılma kararı aldı. Bu kararını yönetime ileten Taha’nın kulüple bağı dün itibariyle kesin olarak koptu. Mayıs 2022’ye kadar olan sözleşmesi fesh edilen 26 yaşındaki kaleci, Zonguldak Kömürspor’un rakipleri arasında yer alan Hacettepespor’la anlaşmaya vardı.

HOŞ GELDİN TAHA

Grupta Zonguldak Kömürspor’la birlikte küme düşmeme mücadelesi veren Hacettepespor’un en önemli transferlerinden biri olarak gösterilen Taha’yla kaleyi güçlendiren Beyaz grup ekibi, devre arası transferini “En son Zonguldak Kömürspor forması giyen, daha önce kulübümüz kalesini başarı ile koruyan Taha Cengiz Demirtaş’ı yeniden kadromuza kattık. Kendisine hoş geldin diyor, mor-menekşeli forma altında başarılar diliyoruz” sözleriyle duyurdu.

Yarım sezonluk Kömürspor serüveninde tamamı ilk onbir 12 maçta görev alan Taha, ligin ikinci yarısıyla birlikte meslek kariyerini Başkent’te sürdürecek. Eski Zonguldak Kömürspor’lu kaleci, ikinci yarının 30’uncu haftasında 1 Nisan Perşembe günü lacivert-kırmızı takıma rakip olarak sahaya çıkacak.

TEHLİKELİ YARIŞ

Öte yandan, Zonguldak Kömürspor ile Hacettepespor küme düşme hattında birbirleri ile yarış halinde. Kömürspor 18 hafta süren ilk yarıyı 17 puanla 14’üncü sırada tamamlarken, Hacettepespor 9 puanla 17’nci sırada yer alıyor.

6 YIL SONRA HACETTEPESPOR

Taha Cengiz, devre arası transferiyle birlikte en son 2015-2016 sezonunda ayrıldığı Hacettepespor’a 6 yıl aradan sonra geri dönüş yapacak. 1 numara, yeni takımıyla ilk maçını 27 Ocak Çarşamba günü Niğde Anadolu FK’ya karşı oynayacak. Taha, ilk yarıda Zonguldak Kömürspor formasıyla rakip olduğu Niğde Anadolu ekibi karşısında 2-1’lik galibiyet sevinci yaşamıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi