***Zonguldak Kömürspor, Pazar mesaisinde alt sıralarda yarış halinde olduğu Ergene Velimeşespor’la karşılaştı. Kırmızı-Lacivertliler, ilk yarıda 1-1 berabere kalarak yenişemediği rakibiyle yine aynı skorla berabere kaldı.

*** Elmas, evindeki mücadelede 5’inci dakikada İhsan-İlker işbirliği ve Haluk’un bitirici dokunuşuyla 1-0’ı buldu. Erken golle umutlar arttı fakat sonraki dakikalarda sahada tanınmayacak bir Zonguldak Kömürspor vardı.

*** Zonguldak, futbol anlamında vasattı. Oyuna hükmeden taraf konuk Ergene’ydi. Kötü futbol karşısında pozisyon bulmakta zorlanan temsilcimiz, üstelik 65’te kalesinde golü görünce 3 puandan oldu.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: 1 ERGENE VELİMEŞESPOR: 1

STAT: Devrek İlçe

HAKEMLER: Hasan Kaçar (5), Mehmet Kağan Bingül (5), Onur Gülter (6)

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Sinan Ören (6), Hakan (6), İlker (7), Enes (6), Muhammet Yeşil (6), Yılmaz (6), Hüseyin (6) (Dk. 68 Batuhan 4), Berkan (6) (Dk. 85 Neşet 3), İhsan Furkan (6), Ahmet Hakan (6) (Dk. 68 Atalay 3), Haluk (6)

ERGENE VELİMEŞESPOR: Emre (6), Furkan (4) (Dk. 59 Atilla 4), Evren (6), Işık Kaan (6), İbrahim Fatin (7), Çınar (6), Mert Er (6), Cabir (4) (Dk. Yüksel 4),   Eser (6), Oğuzhan (5) (Dk. 63 Fatih (4), Ergün (6) (Dk. 75 Taner 3)

GOLLER: Dk. 5 Haluk (Zonguldak Kömürspor), Dk. 65 Ergün (Ergene Velimeşespor)

SARI KARTLAR: Dk. 25 Enes (Zonguldak Kömürspor), Dk. 28 Furkan (Ergene Velimeşespor)

Zonguldak Kömürspor beraberlik serisine bağladı... Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren temsilcimiz, 22’nci hafta mücadelesinde puantajda yarış halinde olduğu rakibi Ergene Velimeşespor’la 1-1 berabere kaldı. Kömürspor, bu beraberlik üzerine üst üstte ikinci beraberliğini aldı.

Kömürspor’da Emre Kara ile Aykut Emre, sarı kart cezalısı oldukları için bu maçta forma giyemedi. İki önemli eksik üzerine Zonguldak Kömürspor, Ergene karşısında sahaya Sinan Ören, Muhammet Yeşil, Yılmaz Daler, Ahmet Hakan, Haluk Türkeri, Hakan Çevik, İlker Cihan, Hüseyin Yılmaz, Enes Subaşı, Berkan Akdeniz ve İhsan Furkan ilk 11’iyle çıktı. Devre arası transfer döneminde takıma dahil olan Enes ile Muhammet, kırmızı-lacivertli formayla ilk maçlarına çıktı.

Ev sahibi Zonguldak, mutlak galibiyet düşüncesiyle çıktığı maçta 5’inci dakikada golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta İhsan Furkan ile sol bek İlker ikilisi rakip ceza sahasına kadar girdi. İhsan’ın ara pasında sıfır noktasına kadar inen İlker, kale alanı içine yerden sert bir orta çıkardı, iyi yer tutan Haluk etkili tek vuruşla topu rakip ağlara gönderdi. (1-0)

Maçın henüz başında gelen gol Zonguldak Kömürspor’a moral kazandırdı. Bu golle birlikte motivasyon seviyesi artan takım ikinci golü düşünmeye başladı. Fakat kırmızı-lacivertli takım bir türlü istediği oyun formatını tutturamadı. Özellikle orta alan zayıf kalınca, rakip takım bu bölgeyi çok iyi kullandı. Kısa ve çabuk paslarda orta alanı çok çabuk geçerek oyunu Kömürspor yarı sahasına yıkan Ergene takımı, topa hakimiyetini koruyarak oyuna istediği gibi hükmetti.

İlk yarım saatlik bölümü bu şekilde geride bırakan Zonguldak Kömürspor, pozisiyon bulmakta zorlanınca iki kenar oyuncusu Ahmet Hakan ile İhsan Furkan yer değiştirdi. Bu değişiklik sonuç getirdi, Kömürspor kenarları daha aktif kullanmaya başladı.

31’inci dakikada İhsan Furkan orta alanda sahip olduğu topla ceza sahası içine girer girmez şutunu çekti, top kalecide kaldı.

İKİNCİ SARI KARTTAN KIRMIZI OLMALIYDI

Konuk Ergene Velimeşespor’da 28’inci dakikada sarı kart gören Furkan Külekçi, 34’üncü dakikada sol kenarı çok iyi kullanan İhsan Furkan’ı, ceza sahasına gireceği sırada arkadan sert müdahalesiyle yere düşürdü. Hakem Hasan Kaçar, faulü verdi fakat net sarı kartı es geçti. Bu pozisyonda kenar yönetimin ve Kömürsporlu futbolcuların sarı kart itirazı sonuç vermedi. Sarı kart çıkmış olsaydı, rakip kalan dakikaları 10 kişi oynayacaktı.

Karşılaşmada ilk 45 dakika, Kömürspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Skor üstünlüğünü elinde bulunduran Zonguldak Kömürspor ikinci yarıya, ilk yarı kadrosuyla çıktı. Keza rakip de aynı şekilde devrede oyuncu değiştirmedi.

Kömürspor, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda oyun anlamında yine vasat bir görüntü sergiledi. Topu ayağında fazla tutamayan ev sahibi takım, rakibin üstün oyununa set olmaya çalıştı. Zaman zaman sıkışan oyun, rakibin birçok kez tehlikeli bölgeden serbest vuruş kazanmasına neden olurken, iyi kurulan baraj ve kaleci Sinan bu anlarda gole izin vermedi.

Zonguldak ekibi, rakibin katı savunması karşısında orta alanı çok etkili kullanamadı. Dolayısıyla bu dakikalarda kenar bölgeler atak tercihi oldu. Fakat rakip ceza sahası içinde topla fazla buluşulamayınca net denilebilecek pozisyon ortaya çıkmadı.

Rakip 65’inci dakikada beraberlik golünü buldu. Sol kanattan atak geliştiren Ergene takımı, Furkan’ın şutunda topun savunmaya çarpması üzerine skorda dengeyi sağladı. (1-1).

Golden sonra Kömürspor iki oyuncu birden değiştirdi. Dakikalar 68’i gösterdiğinde Hüseyin’in yerine Batuhan, Ahmet Hakan’ın yerine Atalay oyuna girdi. Galatasaray’dan transfer edilen 18 yaşındaki Atalay, ilk maçında kanat forvet pozisyonunda görev aldı fakat istenilen performansı sergileyemedi. Oysa tam da bu dakikalarda kulübedeki bir başka forvet oyuncusu Tezcan oyuna alınabilirdi. Kenar yönetim, Tezcan’ı hiç değerlendirmedi. Tezcan’ın yanı sıra topa hakimiyeti yüksek ve öne taşıyabilecek düzeydeki Oktay Pop da kulübede başladığı maçı kulübede bitirdi. Hüseyin’in yerine oyuna dahil olan Batuhan da seviye anlamında düşük bir performans sergiledi.

Maçta son 5 dakikaya girilirken oyuna giren Neşet Can’ın da gidişata bir etkisi olmadı. Sonradan oyuna giren futbolcuların oyuna katkı sağlayamaması, haliyle son bölümdeki hamlelere bir anlam kazandırmadı. Karşılaşma her iki yarıda karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

Geçen hafta Niğde Anadolu maçında olduğu gibi yine Haluk’un golüyle öne geçtiği maçı berabere noktalayan Zonguldak Kömürspor, evinde iki önemli puan bıraktı. Bu sezon ki 7’nci beraberliğini alan Zonguldak ekibi, puanını 22’ye çıkardı.

Sezonun ilk yarısında olduğu gibi ilk 3 maçtan 5 puan toplayan Zonguldak Kömürspor, puantajda bir basamak yükselerek 12’nci sıraya yerleşti.

Kırmızı-Lacivertliler, 23’üncü hafta maçında 14 Şubat Pazar günü deplasmanda Ankara Demirspor’un konuğu olacak.

TOPLU SONUÇLAR

Hacettepespor-Ankara Demirspor:0-1

HekimoğluTrabzon-Kahramanmaraş:1-1

Sarıyer-İnegölspor:1-1

Çorum FK-Kocaelispor:0-1

Uşakspor-Sancaktepe FK:1-0

Manisa FK-Afyonspor:1-1

Şanlıurfaspor-Amed Sportif:2-1

Gümüşhanespor-Niğde Anadolu FK1-0

Zonguldak Kömürspor-Ergene Velimeşe:1-1

Erzincanspor (BAY)

HAFTANIN MAÇLARI (14 Şubat Pazar)

Kahramanmaraşspor-Şanlıurfaspor

E. Velimeşespor-Gümüşhanespor

Sancaktepe FK-Hacettepespor

Erzincanspor-H. Trabzon

Ankara Demirspor-Zonguldak

İnegölspor-Manisa FK

Afyonspor-Çorum FK

Niğde Anadolu-Sarıyer

Amed Sportif-Uşakspor

Kocaelispor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi