*** Mali kriz nedeniyle bütçenin oluşturulamaması, futbolculara olan geçmişe yönelik borçlar, transferde piyasanın yüksek seviyede olması, bonservisi elinde olan futbolcuların değerinin üzerinde ücret talep etmesi gibi nedenlerden ötürü transfere henüz başlayamayan Zonguldak Kömürspor’un içinde bulunduğu durum camiada endişe oluşturdu.

Zonguldak Kömürspor’un transferde yaşadığı sessizlik, kırmızı-lacivertli camiada kafalarda ciddi anlamda soru işaretleri oluşmasını neden oldu. Transfer döneminin 4 Ağustos’ta başlamasına rağmen ne iç, ne de dış transferde henüz hiçbir futbolcuyla anlaşmayan 2. Lig ekibinin bu durumuna bir türlü anlam verilemiyor.

Bir yıllık ve geçici kiralık yoluyla yapılan sözleşmelerin sona ermesi üzerine mevcut kadrodaki 25 futbolcunun 20’siyle hiçbir şekilde bağı kalmayan Zonguldak Kömürspor, yeni baştan takım oluşturacak. Altyapısı olmadığı için transferde dışa bağımlı kalan Zonguldak ekibi, 2020-2021 sezonu kadrosunu oluşturmak için en az 20 transfer yapmak zorunda. Bu zorunluluğa rağmen Zonguldak Kömürspor Kulübü, transferde henüz sessizliğini bozmuş değil. Kulüp, şuana kadar henüz bir futbolcuyla dahi anlaşma sağlamadı.

Transfer piyasasındaki rakamlar beklenenin çok üzerinde dönüyor

UÇUK RAKAMLAR

Zonguldak Kömürspor’daki transfer sessizliğinin temelinde mali kriz yatıyor. Geliri olmayan kulüp, transfer bütçesi oluşturamıyor. Transferlerin maliyetini karşılayacak nakit para kaynağının olmaması, yönetimin adeta elini kolunu bağlıyor. Ayrıca futbolculara geçmişe yönelik biriken borçlar, yüksek rakamlardan oluşan transfer piyasası, bonservisi elinde olan futbolcuların değerlerinin üzerinde para talep etmesi Zonguldak Kömürspor’da transferin çıkmaza girmesine neden oluyor.

İki önemli isim elden kaçtı

Transfer döneminin başladığı 4 Ağustos’tan bu yana mali krizi bir türlü çözemeyen Zonguldak Kömürspor’un bu durumu, transfere olumsuz yönde yansıyor. Sözleşmeleri biten futbolcular transfer görüşmesinde önceliği Zonguldak Kömürspor’a verse bile, talep edilen transfer maliyetinin yönetim bazında karşılık bulmaması üzerine Zonguldak Kömürspor defterini tamamen kapatıp rotayı başka kulüplere çevirmek zorunda kalıyor.

Öyle ki geçen sezonun golcü iki ismi Mehmet Gürkan Öztürk ile Serhat Baştan, Zonguldak Kömürspor’la yaptıkları ön görüşmeden sonuç çıkmayınca 2. Lig’de muhtemel rakipler arasında yer alan Uşakspor AŞ’yla anlaşmaya vardı. Bu iki futbolcunun yanı sıra geçen sezon ki kadronun diğer önemli isimleri kulüpteki ekonomik belirsizlik ve imkansızlık nedenilyle kesin ayrılığı kafaya koydu.

Mali kriz bir türlü çözülemedi

Eldeki önemli futbolcuların bir bir başka takımlara gitmesi, Zonguldak Kömürspor’un işini bir hayli zora sokuyor. Mali krizin çözümü konusunda kaynak bulamadığı gibi şehirde de bütünlük sağlayamayan kulübün, sözleşmesi biten futbolcuları elinde nasıl tutacağı ve dışarıdan hangi futbolcuyu nasıl alacağı açıkçası merak ediliyor.

Destek verilmezse işleri çok zor

İçinden çıkılmaz bir hal alan Zonguldak Kömürspor’daki bu durum, kırmızı-lacivert camiada gelecek adına korku oluşmasına neden oldu. Gidişattan endişe duyan camianın önde gelenleri, milletvekilleri başta olmak üzere Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Selim Alan, Ticaret ve Sanayi Odası, Genel Maden İşçileri Sendikası, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının biran evvel kulübe el atmasını bekliyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi