2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un tribündeki en büyük gücü taraftara yön veren tribün liderleri tarafından kısa bir süre önce kurulan Zonguldakspor Taraftarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, kuruluş amacı doğrultusunda ihtiyaç sahibi aileler ve kişilerinin yardımına koşmaya başladı.

Dernek Başkanı Cevat Laçin ve yönetim kurulunda yer alan diğer tribün liderleri tarafından daha önce tespit edilen ihtiyaç sahibi aileye kömür yardımında bulunuldu. Derneğin kendi imkanlarıyla finanse ettiği kömür, kamyona yüklenerek aileye teslim edildi. Kuruluşunun ardından yardımlaşma ve dayanışmaya yönelik ilk ciddi adımını atarak ihtiyaç sahibi aileye el uzatan dernek, bu örnek hareketiyle kırmızı-lacivertli camiada büyük takdir topladı.

Dernek Başkanı Cevat Laçin, derneğin futbolda iller arasında kültür elçisi olacağı gibi sosyal yardımlaşma ve dayanışmaya yönelik çalışmalar sergileyeceğini dile getirdi. Dernek olarak yardımlaşmaya misyon edindiklerini kaydeden Başkan Laçin, bu yardımların kişi ve aileler bazında artarak devam edeceğini söyledi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi