2. Lig Beyaz grupta 6’ncı haftaya girildi. 21 Ekim Çarşamba günü oynanacak karşılaşmalarda görev yapacak hakemler Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklandı. Zonguldak Kömürspor’un Amed Sportif’le oynayacağı karşılaşmaya İstanbul bölgesinden klasman hakemi Mehmet Türkmen atandı.

Türkmen’in yardımcılıklarını Kahramanmaraş bölgesinden klasman yardımcı hakem Musa Murat Emre ile Mersin bölgesinden klasman yardımcı hakem Mehmet Saldıraner yapacak. Maçın 4’üncü hakemi, Tekirdağ bölgesinden Serkan Eryılmaz.

Bu sezon ki dördüncü maç görevi olacak

KÖMÜRSPOR’LA 3’ÜNCÜ KEZ

İstanbullu klasman Zonguldak Kömürspor’a yabancı değil. Türkmen, Kırmızı-Lacivertliler’in yine 2. Ligde 8 Aralık 2019’da Tarsus İdmanyurdu’na 7-1 yenildiği maç ile 23 Eylül 2017’de Fethiyespor’u 2-1 yendiği maçta dördüncü hakem olarak görev yapmıştı.

2. Ligde 16 maçlık dördüncü hakemlik deneyimi var

İLK ORTA GÖREVİ

Meslek kariyerinde 2017 yılında bölgeselden klasmana terfi eden Mehmet Türkmen’in 3. Ligde 24 orta görevi bulunuyor. Ziraat Türkiye Kupası’nda da birçok kez maç yöneten Türkmen, 2. Ligde ise hiç orta olarak görev almadı.

MHK’nin 16 kez dördüncü hakem olarak atağı 2. Ligde Çarşamba günü ilk orta görevine çıkacak olan İstanbullu hakem, bu maçla birlikte bu sezon 4’üncü kez görev alacak. Türkmen, 4 Temmuz’da Menemenspor-Adanaspor arasındaki 1. Lig maçı ile 25 Eylül’de Hekimoğlu Trabzon ile Amed Sportif arasındaki 2. Lig maçına 4’üncü hakem olarak çıkarken, en son 11 Ekim’de 3. Ligde Kırıkkale Büyük Anadoluspor ile 68 Aksaray Belediyespor arasında oynanan maçta düdük çaldı.

HAKEMLER 7 FARKLI BÖLGEDEN

Beyaz grupta 6’ncı haftanın diğer maçlarına Gümüşhane, Uşak, Şanlıurfa, Çorum, Manisa, İstanbul Sarıyer, Ankara Etimesgut ve Kocaeli ev sahipliği yapacak. Bu hafta Afjet Afyonspor BAY geçecek. Merkez Hakem Kurulu, birbirinden zorlu karşılaşmalara İstanbul, İzmir, Çanakkale, Samsun, Sakarya, Diyarbakır, Eskişehir bölgesinden hakem atadı.

Maç programı ve hakemler şöyle:

6. HAFTA MAÇLARI (21 EKİM ÇARŞAMBA)

Saat 14.00 Gümüşhane Yenişehir Stadı: Gümüşhanespor-Sancaktepe FK (Önder Turgay Demirdak-İzmir)

Saat 14.00 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor AŞ-Anagold 24 Erzincanspor (Lütfullah Aslan-Diyarbakır)

Saat 14.00 Şanlıurfa GAP Stadı: Şanlıurfaspor-Hekimoğlu Trabzon (Aytaç Geçgel-İstanbul)

Saat 14.00 Devrek Stadı: Zonguldak Kömürspor-Amed Sportif (Mehmet Türkmen-İstanbul)

Saat 14.00 Çorum Şehir Stadı: Çorum FK-Niğde Anadolu FK (Erdem Mertoğlu-Samsun)

Saat 14.00 Mümin Özkasap Spor Tesisleri: Manisa FK-Ergene Velimeşe  (Levent Gümüşdere-Sakarya)

Saat 14.00 Yusuf Ziya Öniş Stadı: Sarıyer-Ankara Demirspor (Okan Kayataş-Çanakkale)

Saat 14.00 Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı: Hacettepespor-Kahramanmaraşspor (Ozan Ergün-İstanbul)

Saat 19.00 Kocaeli Stadı: Kocaelispor-İnegölspor (Süleyman Bahadır-Eskişehir)

Afjet Afyonspor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi