Zonguldak Kömürspor, ilk yarıda 0-0 berabere kaldığı İnegölspor’u yendiği takdirde, hem puantajda rakibinin iki puan önüne geçecek, hem de ikili averajda büyük bir avantaj yakalayacak.

2. Lig Beyaz grupta 21 günlük devre arası tatili 27 Ocak Çarşamba günü bitiyor. Zonguldak Kömürspor, pandemi nedeniyle kısa tutulan ara sonrası ikinci yarıya İnegölspor maçıyla başlayacak. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Lacivert-Kırmızılı takım, sahasında oynayacağı karşılaşmaya sıkı şekilde hazırlanıyor. Günü dinlenerek geçirecek Zonguldak temsilcisi, yarın yapacağı hafif ter idmanının ardından tesislerde kampa girip maç saatini beklemeye başlayacak.

Hesaplar galibiyet üzerine yapılıyor

İlk yarıyı 17 puanla 14’üncü sırada tamamlayan Zonguldak Kömürspor, iç saha sınavından mutlak galibiyetle ayrılmak zorunda. Rakip İnegölspor, devre arasında oynadığı erteleme maçları üzerine 18 puana ulaşarak puantajda Zonguldak Kömürspor’un bir basamak üzerine çıktı.

1’er puan farkla sıralanan takımlar arasındaki 90 dakika mücadelesi, grupta haftanın önemli maçları arasında gösteriliyor. Özellikle Çarşamba gün ki maç Zonguldak Kömürspor cephesi için telafisi mümkün olmayan maçlardan biri olacak. Lacivert-Kırmızılı takım, kazanması halinde puan sıralamasında rakibinin iki puan önüne geçeceği gibi ikili averajda da büyük avantaj elde edecek.

Hazırlıklarını bu düşünce doğrultusunda yapan Kömürspor’da teknik sorumlu Barış Şeref’in takıma güveni tam. Takımı hem mental, hem de taktik açıdan zorlu 90 dakikaya hazır tutan Şeref, her fırsatta maçın önemine değinirken, alınacak 3 puanın ligin seyrini değiştireceğine vurgu yapıyor.

Yeter ki günümüzde olalım, puan alamayacağımız takım göremiyorum

KOLAY LOKMA DEĞİLİZ

Hesaplarını galibiyet üzerine yapan Kömürsporlu genç teknik adam, İnegölspor maçı ve sonrasında 23’üncü haftaya kadar Niğde Anadolu FK, Ergene Velimeşe, Ankara Demirspor ve Sancaktepe FK ile oynayacakları maçların çok önemli olduğunu, bu maçlardan maksimum puan çıkarıp puantajda iyi bir noktaya gelmek istediklerini belirtti.

Devre arası kamp döneminde çok iyi çalıştıklarını dile getiren Lacivert-Kırmızılı çalıştırıcı, Zonguldak Kömürspor’un ikinci devre periyodunda kesinlikle kolay lokma olmayacağını aksine gününde olmaları halinde grupta puan alamayacakları takım göremediğinin altını çizdi.

Her biri birbirinden iyi seviyede, hem futbolculara, hem takıma güvenim tam

MEVCUT FUTBOLCULARLA BAŞARACAĞIZ

Mevcut futbolcularla yola edip, en yüksek verimi almaya çalıştığını aktaran Şeref, “Puantajdaki pozisyonumuz itibariyle kolay bir takım görülebiliriz. Aksini düşünüyorum. Günümüzde olursak, konsantrasyonu çok iyi sağlarsak grupta puan alamayacağımız takım göremiyorum. Bireysel olarak baktığımızda çok iyi futbolcularımız var. Bireysel performansın yanı sıra takım olarak ne yapacağımız önemli. Taktik açıdan sahada göstereceğimiz performans bizi skora taşıyacak. Bununla birlikte tabiki de moral-motivasyonun en üst noktada olması gerekiyor. İstemek lazım. Kazanma arzusu yüksek olursa, hırslı futbolu sahaya yansıtırsak ilk yarıda topladığımız 17 puanın üzerine çıkarız. İkinci yarıya İnegölspor maçıyla başlayacağız. Maç maç düşüneceğiz. Sahamızda oynamak avantaj olacak. Galibiyet üzerine taktikler geliştirdik. 3 puan başlangıç açısından süper olur. İnegölspor alt bölümde rakiplerimiz arasında yer alıyor. 3 puan her yönüyle önemli. Bize büyük bir avantaj kazandıracak. Galibiyete inancım tam, futbolcuların da inandığını görüyorum. İkinci yarıya galibiyetle başlayacağız. Tek arzumuz bu” şeklinde konuştu.

Zonguldak ekibi, ilk yarıda 17 puanın 14’ünü iç sahada aldı

10. İÇ SAHA MAÇI

Zonguldak Kömürspor, İnegölspor maçıyla bu sezon evinde 10’uncu 3 puan sınavını verecek. İlk yarıda sahasında 9 maç oynayan Kömürspor, bu maçlardan 14 puan elde etti. Takımın iç saha karnesi, dış sahaya göre iyi. Genel tabloda 4 galibiyeti bulunan lacivert-kırmızılı ekip, tüm galibiyetlerini evinde kazandı. Diğer maçlar ise 2 beraberlik, 3 yenilgiyle sonuçlandı. Temsilcimiz, iç sahada 6 Ocak’ta oynadığı son maçta Afyonspor’a 2-1 yenilerek 5 maçlık yenilmezlik serisine nokta koymuştu.

Bu arada Zonguldak Kömürspor, ikinci yarının ilk hafta maçıyla bu sezon Çarşamba günü 8’inci maçını oynayacak. Kömürspor takımı ilk yarıda hiçbir Çarşamba maçından puan çıkaramadı. Bu yönden farklı bir boyut kazanan maç, Çarşamba sendromunun kafalardan tamamen silinmesi adına da önemli bir hal aldı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi