2. LİGDE yeni sezon hazırlıklarını Kızılcahamam’da tamamlayan Zonguldak Kömürspor, rotayı lige çevirdi. Lacivert-Kırmızılı takım, 1 Eylül’de başlayacak 2019-2020 sezonunun ilk maçında deplasmanda şampiyonluk hedefiyle takım oluşturan Manisa Futbol Kulubü’yle karşılaşacak.

Kızılcahamam’da 13 Ağustos’ta başlayan son etap hazırlıklarını Cumartesi günü tamamlayan Zonguldak Kömürspor, bir günlük iznin ardından Pazartesi günü yine Kızılcahamam’da toplanacak. Takım, burada Cuma gününe kadar yapacağı idmanların ardından ilk maç için Manisa’ya hareket edecek.

GALİBİYET YOK

Öte yandan, Zonguldak Kömürspor son etap kamp döneminde 4 hazırlık karşılaşması oynadı. Bölgesel Amatör Ligden Mardinspor, 3. Ligden Büyükçekmece Tepecikspor ve Çankaya Futbol Kulübü, 2. Ligden Ankara Demirspor’la prova maçlarına çıkan Elmas, hiç galibiyet alamadı.

Mardinspor’a ilk maçta 2-0 mağlup olan Zonguldak Kömürspor, ardından Tepecik ve Ankara Demir takımlarına 1-0’lık skorla yenildi.

KADRO ÇOK ZAYIF

Kömürspor, son hazırlık maçında ise Cumartesi günü Çankaya FK’yla karşılaştı. Sahaya Sinan Ören, Ramazan Işık, Kaan Akgül, Hakan Çevik, Cenk, Gürkay, Muhammet, İsmail, Görkem Güven, Tezcan Gökmen, Oğuzhan Yıldırım ilk 11’iyle çıkan Zonguldak Kömürspor, 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Görkem ve oyuna sonradan giren Serhat’ın attığı gollerle 2-1 öne geçse de son dakikalara doğru uzak mesafeden kalesinde gördüğü golle sahadan 2-2 berabere ayrıldı.

Bu maçla birlikte hazırlık maçları serisini tamamlayan Zonguldak Kömürspor, oynadığı 4 maçtan 1 beraberlik, 3 yenilgiyle ayrıldı. Takımın galibiyet alamaması taraftarı daha şimdiden hayal kırıklığına uğrattı.

YAŞ ORTALAMASI ÇOK DÜŞÜK

Gençlerin ağırlıkta olduğu kadroya sahip Zonguldak Kömürspor’da geçen sezon ki mevcut kadrodan sadece kaleciler Sinan, Mustafa, Egemen, orta saha Kaan Akgül, forvet Tezcan var. Bu 5 futbolcunun dışındakilerin tamamı dışarıdan transfer.

Takımda ağabey rolünde Sinan Ören ile Keçiörengücüspor’dan alınan stoper Hakan Çevik var. Kaptanlı sorumluluğu verilen iki tecrübeli oyuncu, yaşları 19 ile 25 arasında değişen genç oyunculara ağabeylik yapıyor. Takımın yaş ortalaması 22 ila 23 arasında değişiyor.

ZAMANA İHTİYAÇ VAR

Çankaya FK karşısına lig kadrosuna yakın bir kadroyla çıkan Zonguldak Kömürspor’da taşların yerli yerine oturmadığı görüldü. Transfere geç başlayan ve dolayısıyla eksik mevkileri henüz dolduramayan Kömürspor lige büyük sıkıntılarla başlayacak.

Bir hayli eksiği bulunan Lacivert-Kırmızılı ekibin takım görüntüsüne bürünebilmesi için zamana ihtiyaç var. Fakat ligin kısa bir süre sonra 1 Eylül’de başlayacak olması kafalarda büyük bir endişe ve korkunun oluşmasına neden oldu.

Genç bir kadroya sahip Zonguldak Kömürspor, Manisa FK maçına kadar önündeki 5 günlük süreyi en iyi şekilde değerlendirip ilk haftayı moralli kapatmak istiyor. Olumsuz şartlara rağmen en iyi kadroyu oluşturmaya çalışan teknik direktör Serkan Afacan’ın arzusu, sezona puan ya da puanlarla başlamak.

Bu arada transfer çalışmalarını sürdüren Zonguldak Kömürspor Kulübü, hafta arası 2 ay da 3 futbolcu daha transfer ederek kadroya takviye edecek. Kulüp, bu sürede geçen sezondan Şevket, Kemal ve Tahir’e olan toplam 450 bin TL’lik borç nedeniyle gelen transfer yasağını kaldıracak.

Hazırlık maçları

Zonguldak Kömürspor-Mardinspor:0-2

Zonguldak Kömürspor-Büyükçekmece Tepecikspor:0-1

Zonguldak Kömürspor-Ankara Demirspor: 0-1

Zonguldak Kömürspor-Çankaya FK: 2-2

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi