Zonguldak Kömürspor’dan transfer atağı... Elmas, ligin başlamasına az bir zaman kala ağırlık verdiği transferde önemli isimlerle temasta. Zonguldak ekibi, sözleşmesi sona eren mevcut kadronun değişilmez ismi Turan Yılmaz’a yeni sezon için teklif götürdü.

KRİZ döneminden sıyrılıp tamamen yeni sezona odaklanmak isteyen Zonguldak Kömürspor, geç de olsa transfer dosyasını açtı. Geçmiş sezonlardan futbolculara olan borçlar nedeniyle transfer yasağıyla karşı karşıya kalan Lacivert-Kırmızılı kulüp, Kurban bayramının ardından 450 bin TL’lik yasağı kaldırıp dış transfer gündeminde yer alan futbolcularla sözleşme imzalayacak.

Prensipte anlaştığı bir çok futbolcuyu kamp kadrosuna katan, görüşme aşamasındakileri de bayram sonrası yine Kızılcahamam’da yapılacak son etap hazırlık kampına dahil edecek 2. Lig ekibi, iyi bir kadro oluşturup mücadele edeceği Beyaz grupta söz sahibi olmak istiyor.

Transfer gündemi bir hayli yoğun

ZONGULDAK Kömürspor’da transfer çalışmaları, Futbol Şube Sorumlusu Hacı Demir, Genel Kaptan Hakan Hürfikir ve teknik direktör Serkan Afacan koordinesinde ilerliyor. Transfer ekibi, şuana kadar önemli sayıda futbolcuyla prensip anlaşmasına vardı. Söz konusu futbolcular arasında geçen sezon ki mevcut kadroda yer alan hücum özellikli orta saha oyuncusu Turan Yılmaz da yer alıyor. Bonservisi elinde olan futbolcuya kulüp tarafından resmi teklif gitti. Parasal konularda anlaşmaya varılırsa, Turan Yılmaz yeni sezonda yine Zonguldak Kömürspor forması giyecek.

Anlaşırsa 4’üncü sezonu olacak

TURAN Yılmaz, taraftarın yeni sezon kadrosuna görmek istediği futbolcuların başında geliyor. 29 yaşındaki tecrübe, anlaştığı takdirde lacivert-kırmızılı renkler altında 4’üncü sezonuna girecek. Turan, 2014-15 sezonunda Adliyespor’dan geldiği Zonguldak Kömürspor’da 2015-16, 2016-17 ve 2018-19 sezonlarında forma giydi.

Elmas’ın değişilmez ismi, geçen sezon 32’si lig, 2’si Türkiye kupası olmak üzere 34 maçta görev aldı. Bu maçların 31’inde ilk onbirde soyunan Turan, 2 bin 781 dakikalık performansla takımın en istikrarlı futbolcularından biri oldu. Başarılı orta saha, ayrıca attığı 6 golle skora da önemli katkılar sağladı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi