Finansal yönden büyük sıkıntılar yaşayan Zonguldak Kömürspor’da A.Ş. dönemiyle birlikte hayata geçirilen üyelik sistemi resmen başladı. Kulüp Başkanı Süleyman Caner’in bizzat ilgilendiği üyelik sistemi, üyelik beyanname formlarının bastırılmasıyla birlikte halka açıldı.

Üyelik sistemiyle birlikte üyelerden aylık 100 TL aidat alınacak. Dileyen aidatı bin 200 TL karşılığında yıllık olarak da yatırabilecek. Bireysel üyeliğin yanı sıra başlatılacak kampanyayla birlikte Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), İl Özel İdare ve Zonguldak Belediyesi gibi resmi kurum ve kuruluşlarda çalışan vatandaşların kulübe üye olmaları sağlanacak. Bu hafta içinde başlatılacak kampanyayla birlikte kulüp kasasına her ay sabit olarak para girecek.

Bu arada üyelik sisteminin açılmasıyla birlikte Zonguldak Kömürspor Kulübü’ne ilk üye İncivez Camii İmamı Ramazan Uçar oldu. Uçar, kulüp başkanı Süleyman Caner’i makamında ziyaret edip üyelik beyanname formunu doldurdu. Caner, 6 yıldır maddi-manevi kulübün yanında Uçar’ı ilk üye olması dolayısıyla tebrik etti.

Caner, üyelik sistemiyle ilgili olarak, “Kongre sonrası halka açtığımız üyelik sistemi, üyelik beyanname formlarının bastırılmasıyla resmen başladı. İlk üyemiz her zaman yanımızda olan Ramazan Uçar arkadaşımız oldu. Üyelerin devamının gelmesini bekliyoruz. Beklentilerimiz gerçekleşirse maddi yönden daha iyi bir duruma geliriz. Halkımız, “3 yıl ödeme yapıp, sonra seçme ve seçilme hakkı elde edilecek” ibaresine takılmasın. Sonuçta bu kongrede alınan bir karar. Bu süreyi 1 yıla düşürebiliriz. Bireysel üyeliklerin dışında TTK, Zonguldak Belediyesi, İl Özel İdare gibi kurumlarda çalışanlar içinde üyelik kampanyası başlatacağız. Dileyen arzu ettiği miktarda aidat ödeyebilecek. Üyelik sistemi umduğumuz gibi olursa, kulüp ekonomik yönden güçlü olacak. Biliyorsunuz; futbolda ekonomik yönden ne kadar güçlü olursanız, takımınız da o kadar güçlü ve iddialı olur” dedi.

Başkan, transfer çalışmaları hakkında sorulan soru üzerine, “Transfer zor. Malumunuz transfer yasağı içindeyiz. Bu yasağın kalkması için 450 bin TL gerekiyor. İskelet kadromuz kalmadı. Futbolcuların yüzde 99’u gitti. Yeni bir takım kurmak için çalışıyoruz. Gelen futbolcular istediği ortamı göremeyince maalesef gidiyor. Bunun üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Transfer yasağını biran evvel kaldırıp eksik mevkiler için en verimli futbolcuyu almak istiyoruz. Bu konudaki en büyük sıkıntı maddiyat. Krizi aşmak için alternatif projeler üretiyoruz. Kombine kartların satışı sürüyor. Bin adet bastırdık fakat şuana kadar 200 ila 250 adet arasında satıldı. Başka takımlara bakıyoruz günde 600 ila 800 arasında kombine satıyor, biz 50 ila 100 arasında satınca seviniyoruz. Bu sayının artması gerekiyor. Kombinelerin satışı daha fazla olması lazım” diye konuştu.

Üyelik sistemi kampanyasına ilk müracaatı yaparak kulüp tarihine geçen Ramazan Uçar ise, “Bu takım hepimizin takımı. Az, çok demeden sahip çıkmalıyız. Kombine karttan sonra kulübe üye oldum. 67 saatte 67 bin Kömürspor forması projesi kapsamında formamı da alacağım. Herkesin duyarlı olmasını bekliyorum. Buradan tüm Zonguldak’a üyelik sistemine katılmaları için çağrıda bulunuyorum. Vatandaş olarak kulüp için üzerime düşen vazifemi yapıyorum. Herkesi de kulübe üye olmaya davet ediyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi