*** Koronavirüs salgını nedeniyle 19 Mart’ta askıya alınan profesyonel futbol ligleri, 12 Haziran’dan sonra kademeli olarak başlayacak. Uzun ara nedeniyle birçok futbolcu, 31 Mayıs’a (bugün) kadar olan sözleşmesini bitirmiş halde geri dönecek. Bu futbolcular sözleşmeleri bitse de takımlarında sezonu tamamlayacak.

DÜNYAYI saran koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan futbol, uzun bir aradan sonra 12 Haziran’da yeniden başlayacak. Süper Lig’le start alacak profesyonel futbol ligleri, ardından 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig’le devam edecek.

19 Mart’tan bu yana futboldan uzak bir dönem geçiren futbolcuların bir çoğu formasını giydiği kulüple 31 Mayıs’a (bugün) kadar olan sözleşmelerini tamamlamış olacak. Peki, bu futbolcular 12 Haziran’da ya da daha sonra dönemde başlayacak liglerde kulüplerinde oynamaya devam edebilecek mi?

Türkiye Futbol Federasyonu (TTF), söz konusu konuyu “Her halükarda sözleşmelerin bitiş tarihinin 31 Mayıs olarak tespit edilmesi zorunludur. Sözleşme bitiş tarihinden sonra resmi müsabakaların devam etmesi halinde sözleşmenin süreci müsabakaların bitimine kadar uzamış sayılır” şeklindeki maddeyle netliğe kavuşturdu.

Zonguldak Kömürspor’da 19 futbolcu var

2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’da bu durumu yaşayan tam 19 futbolcu var. 25 kişilik kadroya sahip Zonguldak ekibinde bugün itibariyle kaleciler Sinan Ören ve Fatih Kaldan ile Hakan Çevik, İsmail Güven, Mehmet Gürkan Öztürk, Metin Yüksel, Mustafa Çınar, Ramazan Işık, Berkan Akdeniz ve Yiğit Gökoğlan’ın 1’er yıllık sözleşmeleri sona erecek.

Bu isimlerin yanı sıra lacivert-kırmızılı formayı geçici transfer yoluyla giyen Abdulcebrail Akbulut (Fenerbahçe) Atakan Ekiz (Adanaspor AŞ), Cenk Doğan (Cesar Grup Ümraniyespor), Gökhan Akkan (BTC Türk Yeni Malatyaspor), Görkem Güven (İstanbulspor AŞ), Muammer Sarıkaya (İstanbulspor AŞ), Muhammet Beşir (Yılport Samsunspor), Onurcan Güler (Akhisarspor) ve Serhat Baştan’ın da (Ekol Göz Menemenspor) Kömürspor’la olan sözleşmelerinin süresi dolacak.  Bu futbolcular şimdilik 18 Temmuz’da başlaması planlanan 2. Ligde, kalan 6 haftalık bölümde forma giymeye devam edecek.

Kömürspor, 28’inci haftada kaldığı yerden yeniden başlayacak Kırmızı grupta, 1922 Konyaspor (E), Gümüşhanespor (D), Pendikspor (E), Başkent Akademi (D), Tarsus İdmanyurdu (E) ve Afyonspor’la (D) 3 puan mücadelesi verecek.

Lacivert-Kırmızılı takım, lig 19 Mart'ta tatil edildiğinde 36 puanla 10'uncu sırada yer alıyordu.

Serkan Afacan’ın sözleşmesi de bitti

Kömürspor’da 19 futbolcunun yanı sıra teknik direktör Serkan Afacan’ın 1 yıllık sözleşmesi de sona erdi. Bandırmaspor’un ardından sezon başında göreve başladığı Zonguldak Kömürspor’la 6 Eylül 2019 ila 31 Mayıs 2020 tarihleri arası olmak üzere 1 yıllık sözleşme imzalayan Afacan’ın sözleşme süresi doldu. Sezon başında küme düşmesine kesin gözüyle bakılan Zonguldak Kömürspor’u kısıtlı imkanlara rağmen orta sıralara taşıyan hatta bir ara play-offa aday takımlar arasına sokan başarılı hoca, sözleşmesi bitmesine rağmen kalan 6 haftalık bölümü tamamlayacak.

 10’uncu sıradaki takımı daha yukarılara çıkarıp ligi en iyi yerde bitirmeyi hedefleyen Serkan Afacan’ın 2020-2021 futbol sezonunda Zonguldak Kömürspor’da devam edip etmeyeceği henüz belli değil.

Afacan, Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci’ye verdiği röportajda, “Zonguldak Kömürspor’da çalışmak büyük bir onur ve gururdur. Başarılı bir sezon geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bunun devamını getirmek isterim. Ben, gelecek sezon hazırlıklarımı Zonguldak Kömürspor’da devam edecekmiş gibi yapıyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi